PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Finale na dohvat ruke: Đoković protiv stare mušterije i teorije velikih brojeva

Objavljeno: 11.09.2015 11:04Izvor: Telegraf.rs

Srpski teniser bori se za novo Grend Slem finale




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ne zvuči baš baš onako kako smo navikli: Đoković izlazi na crtu šampionu! 

Baš tako, Marin Čilić, senzacionalni pobednik US Opena prošle godine, poslednja je prepreka našem teniseru na putu do finala poslednjeg Grend slema u sezoni. Tradicija kaže: Novak NE gubi od Čilića. U dosadašnjih 13 međusobnih mečeva – 13 pobeda našeg asa i prvog tenisera sveta, koji je trofej u Njujorku osvojio koliko i Hrvat, jednom, 2011. godine.

Meč između srpskog i hrvatskog tenisera bio je planiran od 18 sati po srednjeevropskom vremenu, ali je zbog kiše prolongiran, pa bi trebalo da startuje negde oko 23 sata. U drugom polufinalu sastaće se Švajcarci Rodžer Federer i aktuelni šampion Rolan Garosa Stanislas Vavrinka.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Đoković i Čilić su poslednji put odmerili snage u četvrtfinalu Vimbldona. Epilog dobro poznat, 3:0 za Đokovića, koji je i u dva meča pre tog duela bez izgubljenog seta oba puta bio bolji od 198 centimetara visokog rivala o kome je pričao samo u superlativu.

– Marin je sasvim zasluženo stigao do ove faze. U četvrtfinalu je posle velike borbe u pet setova eliminisao Congu, mislim da je i protiv Kukuškina u trećoj rundi igrao isti broj setova. Imao je i u osmini finala težak duel protiv Šardija. Sve izazove je uspešno prebrodio. Biće to veoma težak meč za mene – svestan je Đoković šta ga čeka protiv Hrvata.

Pobeda protiv Đokovića za Čilića bi bio uspeh ravan osvajanju samog turnira.

– Novak je za mene definitivno najteži protivnik. Jednostavno, zbog njegove igre. On neverovatno dobro reternira, u poslednjih nekoliko sezona servis mu je jedno od najjačih oružja. Sve radi na vrhunskom nivou. Ima vrlo malo slabosti u igri. Da bih ga pobedio moram da odigram najbolji tenis u životu – poručio je Čilić.