PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

FEDERER KONAČNO OTVORENO PRIZNAO: Đoković će biti bolji od mene!

Objavljeno: 15.06.2016 16:03Izvor: medio.rs

Moguće je da će me Đoković prestići po broju osvojenih grend slem titula, samo je važno da ga zaobiđu povrede, istakao je Federer




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Švajcarac Rodžer Federer napokon je priznao da će Novak Đoković biti najbolji teniser u istoriji! Rekorder sa 17 grend slemova smatra da će Đoković uspeti da ga pretekne po broju titula sa najvećih turnira, kojih trenutno ima 12.

Demonstrirao silu
Novak je već dokazao da može da osvoji sva četiri grend slema zaredom
Rodžer Federer, švajcarski teniser

Osvajanjem Rolan Garosa Novak je postao prvi igrač posle 47 godina koji je osvojio četiri vezana grend slema. Koliko god neprikosnoven bio, Federer nikada nije bio vlasnik sve četiri najveće titule u isto vreme.

NOVAK VS FEDERER

1987. GODIŠTE    1981.
2003. PROFI OD    1998.
23      SKOR    22
12      GREND SLEMOVI    17
46      VELIKI TROFEJI    47
65      UKUPNO TROFEJA    88

Kuburi s povredama

Svetski broj tri je čak preturio preko jezika i to da bi Novak mogao da postane vlasnik i "velikog" grend slema, odnosno da osvoji sva četiri grend slem turnira u istoj godini.

- Sve je moguće, pa i da me prestigne po broju grend slem titula. Već je dokazao da može da osvoji sva četiri najveća turnira zaredom, iako su na različitim podlogama. Biće veliki favorit i na sledeća dva, Vimbldonu i Ju-Es openu. Ima veoma dobre šanse da obori rekord po broju grend slem titula, samo je važno da ga povrede zaobiđu. Motivaciju i želju za borbom uvek imate - nije više mogao da se vadi Federer.

35
GODINA USKORO PUNI RODŽER FEDERER

Sam Federer nije zadovoljan svojom formom. On je kuburio sa povredama kolena i leđa ove sezone, što i nije čudno s obzirom na to da u avgustu puni 35 godine. Preskočio je čak i Rolan Garos, ali još se ne predaje.

Švajcarac igra već drugi turnir na travi. Sada je u Haleu, a prethodno je u Štutgartu izgubio sa 2:1 u polufinalu od Dominika Tima, koji je kasnije osvojio turnir.

- Još sam malo zarđao. Treba vremena za povratak u top-formu, pa i za psihički oporavak. U Štutgartu sam morao da se borim za važne poene koji sa sobom nose tenziju, a to ne možete da vežbate na treningu. Takve stvari se dešavaju samo tokom mečeva - objašnjava Federer.

Marej vratio Lendla

Đoković igra egzibiciju

Novak će i ove godine igrati na Budls egzibiciji (21-25. jun) u Stouk Parku kao zagrevanje za Vimbldon. Srpski teniser se od 2006. vraća u Bakinghempšir, gde će se ove godine pojaviti još Huan Martin del Potro, Nik Kirjos, Aleksandar Zverjev i Borna Ćorić. Đoković se u ponedeljak vratio u Monako iz Beograda, u kom je boravio četiri dana i odmarao se od tenisa uz porodicu i prijatelje.

Švajcarac nije jedini koji zazire od Đokovića. Samo zbog Srbina Endi Marej je vratio u tim Ivana Lendla.

Britanac i Čeh sarađivali su od 2011. do 2014, i u tom periodu je Marej osvojio oba grend slema i olimpijsko zlato. Škot je priznao da je Lendl opet u timu samo zbog Novaka.

Sigurno ćemo pričati i o Novaku. Cilj Ivanove i moje saradnje je osvajanje velikih turnira, a da biste to dostigli, morate da prođete Đokovića. On jeste velika prepreka na putu do važnih trofeja - priznao je Marej, koji je u finalu Rolan Garosa izgubio peti put u poslednjih šest duela sa svetskim brojem jedan.

Informer.rs