PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ĐOKOVIĆ SLAVIO SA MIHOM! Novak: Kao da smo igrali pet setova, a ne dva!

Objavljeno: 13.05.2016 21:55Izvor: medio.rs

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, rekao je posle pobede nad Rafaelom Nadalom da je imao osećaj kao da je duel trajao pet, a ne dva seta. Naš as se posle duela sa Špancem sreo sa nekadašnjim selektorom fudbalske reprezentacije Srbije Sinišom Mihajlovićem




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Novak je izvojevao pobedu protiv Nadal, pa je plasman u polufinale proslavio sa Sinišom Mihajlovićem, a dvojica naših asova su tom prilikom "opalila" i selfi.

Đoković se dodatno "odlepio" od Nadala pošto sada u međusobnim duelima vodi 26-23, a posle susreta u Rimu je istakao da je meč bio veoma naporan.

Zadržao sam živce u ključnim trenucima, iako sam u oba seta počeo dosta nervozno. Dobrom igrom i dobrim udarcima u određenim gemovima sam uspeo da izborim pobedu. Ona je došla maksimalnim rezultatom, ali je osećaj kao da smo igrali u pet setova - poručio je prvi reket sveta.

On je dodao da je najveći izazov u tenisu pobediti Nadala na šljaci.

Pobediti Nadala na šljaci je najveći mogući izazov, a ujedno i najteži izazov u našem sportu. Moram da budem zadovoljan načinom na koji sam se nosio u ključnim momentima. Trijumfovao sam protiv jednog od mojih najvećih rivala, na njegovoj omiljenoj podlozi. Takođe, ne smemo zaboraviti i to da se on nalazi u dobroj formi. Osvojio je Monte Karlo i Barselonu, igravši veoma dobro prethodnih nedelja. Sve u svemu, ovaj uspeh mi daje dodatno samopouzdanje pred nastavak turnira - istakao je prvi reket sveta.

Đoković je u oba seta imao brejk zaostatka, ali je na kraju ipak zabeležio 11 pobedu u poslednjih 12 susreta sa Nadalom, a posebno je bio impresivan način na koji je stigao do vođstva u setovima. 

Imao sam i sreće u važnim momentima. Ali, uspeo sam da ga izbacim iz njegove komforne zone, ne dozvolivši mu da svaki put može da odigra barem sličan udarac. Misim da je igrao veoma kvalitetan tenis, trudio se da bude agresivan, da ulazi u teren... Na kraju, izgleda da sam ja bio srećniji - zaključio je Đoković.

View image on TwitterInformer.rs