PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ĐOKOVIĆ PRIČAO O BIVŠEM TRENERU: Mnogo sam naučio od Bekera, on je divna osoba!

Objavljeno: 03.01.2017 10:03Izvor: medio.rs

Novak Đoković objasnio da je za tri godine saradnje s Borisom Bekerom ostvario sve zacrtane ciljeve i da su se zato razišli * Još se čujemo, još ćemo se viđati, otkrio je srpski as




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Najbolji srpski teniser Novak Đoković priznao je da je mnogo naučio od Borisa Bekera, s kojim je nedavno raskinuo trogodišnju saradnju. Drugi igrač sveta novu sezonu je počeo juče u Dohi, gde je odgovarao i na pitanja o saradnji sa legendarnim Nemcem.

Boris je divna osoba, neko ko me je mnogo naučio o tenisu, ali i životu. Bio je u mojoj koži, bio je ranije tamo gde sam ja sada, prošao je kroz sve izazove kroz koje sam i ja. Onda razumete i znate kroz šta teniser prolazi i možete da prenesete sopstveno iskustvo, znanje, strast i da date prave savete - istakao je Đoković.

Srbin i Nemac su radili zajedno od decembra 2013. i za to vreme se Novak vratio na prvo mesto, osvojio 25 titula, od kojih šest sa grend slemova. Đoković je naglasio da su njih dvojica ostvarili sve što su zacrtali.

Kada smo 2013. pričali o mogućoj saradnji, sećam se da smo postavljali ciljeve i pokušali da shvatimo put i svrhu našeg partnerstva. Boris je jedan od psihološki najjačih ljudi koje sam ikada upoznao. Veoma je staložen, odlično razume život tenisera i zapaža svaki detalj. Mnogo sam uživao sarađujući sa njim. Postigli smo sve što smo postavili pred nas - rekao je Novak.

Srpski teniser je potvrdio Bekerove reči da je kraj saradnje došao prirodno i bez teških reči.

Proveli smo zajedno tri sjajne godine i to je to. Odlučili smo na kraju 2016. da ćemo nastaviti zasebnim putevima. Još se čujemo, još ćemo se viđati. Znam da će biti u Australiji, tako da će kroz rad na televiziji ostati u sportu. Kad vam tenis jednom uđe u krv, teško je osloboditi ga se. Veoma sam blagosloven i zahvalan što je Boris bio deo mog tima. Ostavio je pečat legende u mojoj karijeri i napretku.

Inače, Novak Đoković je odbranu trofeja u Dohi počeo pobedom od 2:0 nad Janom-Lenardom Štrufom.

INFORMER.RS