PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Dečak pitao Đokovića: Nole, zašto si pao?, a on se nasmejao i odgovorio prejakim rečima! (FOTO)

Objavljeno: 01.12.2016 15:34Izvor: Telegraf.rs

Najbolji srpski igrač se družio sa mladim teniserima u Beogradu




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Tokom svog boravka u Beogradu, Novak Đoković je odvojio vreme da se sretne sa našim mladim teniserima, trenerima i teniskim radnicima u Teniskom savezu Srbije i podeli sa njima brojna iskustva iz svoje karijere.

Glavna tema bila je uticaj snage misli na rezultate u sportu, a Đoković je između ostalog govorio o psihološkom pristupu mečevima, treninzima, i drugim profesionalnim obavezama.

Decu su zanimali detalji vezani za pravilnu ishranu i suplementaciju u sportu, šta je to što bi trebalo da jedu i piju tokom treninga, pre i posle mečeva. Bilo je reči i o medicini u sportu, o psihoterapeutskim metodama, kako da se pobedi trema, blokada između treninga i izlaska na teren, borbe sa pritiscima i očekivanjima, strahom od poraza, kako da se savladaju brojne prepreke na putu ka maksimumu.

Preko stotinu dečaka i devojčica imali su i brojna pitanja, a jedno od njih postavio je sedmogodišnji mališan iz TK Dril.

– Nole, zašto si pao?

Novak se na ovo pitanje nasmešio, prišao je dečaku, a odgovor je zaslužio veliki aplauz.

Foto: TSS

Foto: TSS

– Nisam pao. Samo sam malo seo da se odmorim, da bih se vratio još jači!

Druženje sa decom deo je edukativnih aktivnosti Teniskog saveza Srbije i Novaka Đokovića, koji se trude da što češće našim mladim igračima i trenerima prenose iskustva, kako bi im pomogli da unaprede svoje rezultate.

Susretu su prisustvovali Dr Nenad Dikić iz ADAS, naš proslavljeni Djevis kup reprezentativac Nenad Zimonjić, selektor Dejvis kup selekcije Bogdan Obradović, selektor Fed kup tima Srbije Tatjana Ječmenica, doktor Dejvis kup tima Srbije Zdeslav Milinković i mnogi drugi…

Foto: TSS

Foto: TSS

Foto: TSS

Foto: TSS

(Telegraf.rs)