PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ZLATO ZA BESMRTNE SRBE! Vaterpolisti razbili Hrvate u finalu Igara!

Objavljeno: 21.08.2016 00:03Izvor: Telegraf.rs

Delfini novi olimpijski šampioni!




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Evropski prvak, svetski prvak, olimpijski prvak – jednom rečju: S-R-B-I-J-A!

Vaterpolisti, jaki ste kao zemlja!

Delfini su novi olimpijski šampioni. Sa pijadestala su svrgnuli Hrvatsku pobedom u velikom finalu rezultatom (11:7) i tako zaokružili jednu od najvećih dominacija u jednog tima u  nekom sportu.

Prvi među jednakima ovoga puta bio je neverovatni Dušan Mandić, strelac četiri gola, ali pohvale, naravno, zaslužuju svi igrači koji su upisali svoja imena u istoriju srpskog vaterpola, jer su prvi pod imenom samostalne države postali olimpijski šampioni.

ZLAAAATOOOO!!!!

Uskoro opširnije…

TOK MEČA

HRVATSKA – SRBIJA 7:11 (2:3, 1:3, 2:3, 2:2)

4. ČETVRTINA

Kako igra Dušan Mandić! Igrač utakmice bez ikakve dileme. Njegov novi gol: sjajan udarac, lopta ide ispod gruke hrvatskog golmana. Četvrti gol sjajnog Mandića.

Još osam minuta dele nas od prve zlatne medalje na olimpijskim igrama u vaterpolu, od kada smo samostalna država. GOOOOL, Pijetlović… Meljemo! Uzvratio je najbolji hrvatski igrač i strelac Sukno. “Prazan” period igre na obe strane što našoj ekipi, naravno, savršeno odgovoara. Vreme radi za nas…

3. ČETVRTINA

GOOOOL, Filipović – vodimo 8:4, njegov drugi gol, drugi uzastopni. Pogađaju, posle dugo vremena, Hrvati sa igračem više. Sukno je strelac. GOOOL, kakav potez Mandića: šrauba kada to niko nije olekivao – fenomenalni Mandić nam donosi četiri gola prednosti pred poslednju četvrtinu.

Mandić nije iskoristio veliku priliku za “+4″. Pogodio je prečku. Ali odbrana Srbije je sjajna. Hrvatima ništa ne ide od ruke protiv “srpskog zida” na čelu sa Mitrovićem.

GOOOL, 7:4 – Filipović! Hrvati se ponovo bune. Protestuje sada pomoćni trener kod delegata meča. I opet Mitrović, i opet sa igračem manje smo se odbranili. Bravo! Hrvati nikako ne uspevaju da pogode sa igračem više. Ponovo su promašili.

Burić je prevario Mitrovića koji je imao loptu na ruci, ali je ona ipak završila u mreži. Imamo igrača više u narednom napadu. Međutim, pogrešili su naši igrači i lopta ide u ruke Hrvata.

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

Foto: Guliver/Ryan Pierse/Getty Images

2. ČETVRTINA

Mitrović je sjajan. Njegova nova odbrana. GOO(L)CIĆ!!!Perfektan lob našeg najiskusnijeg igrača. Srbija ide na “plus 3″. Setko je uzvratio i smanjio naše vođstvo, ali sjajni Mandić pogađa na drugoj strani u narednoj akciji. Odbranili smo se potom sa igračem manje.

GOOOL – 2:4! Niiiikić! Taman kada je isticao napad sa igračem više, Nikić je dobio loptu, usledila je šrauba i gol. Ponovo dva razlike za naše vaterpoliste. Hrvati i dalje bez realizacije napada sa igračem više, ali imaće novu priliku jer je Mandić napravio faul neposredno posle neuspele akcije našeg tima. Pre toga, tajm-aut.

Nismo realizovali prvi napad u drugoj deonici. Ni drugi. Srećom, nisu ni Hrvati. Nervozan je vrlo selektor Hrvatske Ivica Tucak. Opomenut je žutim kartonom. Odbranili smo se sa igračem manje. U kontri, Mandić je pokušao da lobuje golmana Hrvatske koji sjajno skida taj pokušaj našeg igrača.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

1. ČETVRTINA

Ćavi Garsija uzvraća. Naturalizovani Hrvat pogodio je sa krila u bliži ugao Mitrovićevog gola. Imali smo igrača više, ali nismo ga iskoristili. Mandić je požurio da reši napad.

GOOOL – 3:1 vodi Srbija! Mitrović. Pogađamo sa igračem manje. Sigurno, jako, precizno – tako igra Srbija na početku utakmice. Selektor Hrvata Tucak zove tajm-aut.

Izjednačili su Hrvati preko Sukna, uz mnogo sreće. Lopta se od prečke odbila o leđa našeg golmana Mitrovića i završila u golu. GOOOL – Mandić! Sjajan potez Dušana Mandića koji je prevario i prvog čuvara i golmana, a onda pogodio za novo vođstvo “delfina”.

Odbranili smo prvi napad Hrvata. Prvi udarac ka golu rivala uputio je Filipović – golman Hrvata brani. Imamo prvi put igrača više. Bušlje je isključen. GOOOL, vodimo – Pjetlović!