PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ŽIVOTNA DRAMA SPORTSKOG ASA: Oteli ga, opljačkali i prebili na mrtvo ime, a onda ga izubijanog bacili u park!

Objavljeno: 18.01.2015 14:33Izvor: Telegraf.rs

Jedan od najuspešnijih svetskih golfera je prethodnog vikenda bio na meti pljačkaša koji su mu oteli mobilni telefon, gotovinu i kreditne kartice, a uz to su ga i istukli




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Jedan od najboljih golf igrača na svetu, Robert Alenbi, je preživeo veliku dramu na Havajima, gde je on bio učesnik na jednom turniru. Australijanca su navodno oteli, opljačkali i pretukli nepoznati napadači, a zatim su ga onesvešćenog ostavili desetak kilometara od bara iz koga su ga oteli.

Prema pisanju svetskih medija, to se dogodilo u petak, u blizini jedne od najpoznatijih plaža na svetu “Vaikiki”, a Alenbi je doša u vinski bar zajedno sa dvojim kedijem i prijateljem. Međutim, oni nisu bili uz njega u trenutku kada se otmica dogodila.

Nesrećnog golfera je pronašla jedna slučajna prolaznica koja ga ga je odvazla taksijem do hotela. Njemu su nestali novčanik, mobilni telefon i kreditne kartice, dok su na njegovom licu vidljive masnice i druge povrede.

Policija je u subotu zajedno sa njim otišla u taj vinski bar kako bi ispitala slučaj i uzela snimke sa sigurnosnih kamera, ali za sada još nije uhapšen nijedan od napadača. Alenbi se oglasio posle nekog vremena i izrazio zadovoljstvo što je uspeo da izvuče živu glavu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

- Nisam mislio da ću se izvući. Rastao sam se sa prejateljem nakon što smo platili račun oko 22.48. On je otišao u WC, a sledeće čega se ja sećam je da me bacaju u nekakav park miljama daleko od tog mesta. Pronašla me je neka beskućnica koja je rekla da je videla tipove koji me izbacuju i kola – ispričao je Alenbi i dodao.

- Ona me je odvela do nekog penzionisanog bivšeg vojnika koji mi je platio taksi do hotela. Uzeo sam njegove podatke i sigurno ću mu se javiti.

Pored lokalne policije na ovom slučaju je počeo da radi i FBI, a već su identifikovali nekoliko osumnjičenih za ovo krivično delo.