PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

UŽIVO: Loša igra Srbije u prvom setu, Francuzi vode!

Objavljeno: 19.07.2015 15:01Izvor: Telegraf.rs

Lajv strim i tekstulani prenos finala između Srbije i Francuske možete pratiti na Telegraf Sportu




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Momci, vreme je da uzmete ono što vam nedostaje! Srpski odbojkaši se protiv Francuza bore za zlato u Svetskoj ligi, jedno od dva koja nedostaju ovom našem trofejnom sportu.

Lajv strim i tekstualni prenos meča možete pratiti na Telegraf Sportu.

SRBIJA: N. Kovačević, U. Kovačević, Ivović, Petrić, Kostić, Stanković, Jovović, Atanasijević, Starović, Majstorović, Podraščanin, Rosić, Lisinac, Okolić.

FRANCUSKA: Tonijuti, Agenije, Grebenikov, Ruzije, Kleveno, Tili, Žomel, Ngapet, Le Ru, Linel, Le Gof, Marešal, Lafit, Sidibe.

TOK MEČA

I SET

19:25 – Zasluženo su Francuzi osvojili prvi set. Bolje su servirali i destabilizovali prijem srpskih odbojkaša, mnogo su bili brži tako da je naš blok često kasnio tako da su došli do prednosti.

16:21 – Nikako da povežemo nekoliko poena. Razbijaju nas Francuzi brzinom kojom izvode akcije, a u odbrani se bore za svaku loptu. Pokušao je Nikola Grbić da ih izbaci iz ritma tajmautom.

12:16 – Ponovo pad u igri našeg nacionalnog tima koji su iskoristili protivnici da ponovo dođu do velike prednosti. Mnogo nas muču korektor Ruzije za koga nemamo rešenja u odbrani.

 

7:8 – Potpuno su se naši odbojkaši vratili u utakmicu servisima Atanasijevića i Petrića. Još jednom su pokazali koliko su mentalno spremni.

1:5 – Vode Francuzi koji su mnogo bolje počeli utakmicu i osvojili prvih pet poena na startu. Naše momke je očigledno malo omeo značaj meča. Publika u dvorani “Marakanazinja” je kao i prethodnog dana na strani Srbije.

Printskrin: Youtube/FIVB Volleyball

Printskrin: Youtube/FIVB Volleyball

O MEČU

Nikada nismo uspeli da osvojimo Svetsko prvenstvo i Svetsku ligu, ali zato sada izabranici Nikole Grbića imaju novu šansu da po prvi put u istoriji se popnu na najviše postolje u ovom drugom, “komercijalnijem” takmičenju i tako još više obogate riznicu trofejnoj sporta.

Naša selekcija je od sada osvojila 7 medalja u ovom takmičenju, a čak 4 puta smo gubili finalne mečeve, jednom je to bilo u istoj ovoj dvorani u kojoj sada igramo sa Francuzima. Bilo je to 2008. godine kada su nas u borbi za zlatno odličje porazili Amerikanci.

Sada je nova prilika, a očekuje se i da puleni Nikole Grbića imaju vetar u leđa sa tribina, pošto su Brazilci jasno stavili do znanja tokom polufinala da su uz “Orlove”. Sa druge strane Francuzi su osvojili samo jednu medalju i to srebrnu 2006. godine.

Kada je u pitanju međusobni skor sa “galskim petlovima” mnogo je uspešniji naš tim, ali su poslednja dva duela pripala francuskoj selekciji. Najviše nas boli onaj poslednji sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Poljskoj kada su nas ostavili bez polufinala po prvi put posle 16 godina.