PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ŠTEFANEK ODGOVORIO PRLAINOVIĆU: Nije tačno da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta

Objavljeno: 21.08.2016 18:18Izvor: Kurir

Olimpijski šampion u rvanju Davor Štefanek odgovorio je na prozivke vaterpoliste Andrije Prlainović, koji je izjavio da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Prlainović je sa selekcijom Srbije osvojio zlatnu medalju na OI u Riju. Naši vaterpolisti su aktuelni olimpijski, svetski i evropski šampioni, kao i pobednici Svetske lige.

Prlainović je posle osvajanja zlatne medalje na OI ukazao na nemar koji država ima prema klubovima, koji su osnova sporta i reprezentacije. Ova njegova izjava odjeknula je našom zemljom.

Na ovu izjavu reagovao je i Davor Štefanek, koji je osvojio zlatnu medalju za Srbiju u rvanju u Riju.

"Uz sve čestitke vaterpolistima za osvojeno zlato, ne razumem izjavu Prlainovića koju je dao nakon utakmice... Pod uslovom da je talno preneta od strane novinara!!!
Naime, nije tačno da u našoj zemlji nema sistemskog finansiranja sporta. Rezultat koji sam ja napravio i koje prave moje kolege iz reprezentacije je uz izuzetnu pomoć i podršku naše države preko resornog ministarstva za sport i omladinu kao i OKS. Preko 200 dana priprema godišnje uz sve stipendije i drugo što nam pripada kao vrhunskim sportistima je obezbeđeno od strane naše države. Mi smo mali sport i nemamo sponzora i sve što nam omogući naš savez je od novca koje daje država. Mislim da unazad par godina smo ravnopravni sa našim protivnicima iz Evrope i sveta baš zbog podrške naše države. Uz izvinjenje Prlainoviću ovo naša javnost treba da zna... Moj cilj je ostvaren ali cilj naš zajednički nakon osvajanja olimpijskog zlata je da što više dece dovedemo u rvačke sale i omasovimo ovaj divni sport. Roditelji trebaju da znaju da iza svih naših i prošlih i budućih aktivnosti stoji naša država. Hvala svima na podršci...ali morao sam da se oglasim jer je to prosto istina...", napisao je Štefanek.