PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PRLAINOVIĆ SIPAO SO NA RANU CRNOGORCIMA: Zapušio im usta na kuknjavu o suđenju!

Objavljeno: 24.01.2016 10:46Izvor: Telegraf.rs

MVP šampionata nije zaboravio finale između Srbije i Crne Gore pre osam godina




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Srbija je posle velike borbe u finalu savladala Crnu Goru i treći put uzastopno se okitila krunom prvaka Evrope. No, umesto čestitki, iz suprotnog tabora su dobili izjave da su pokradeni od strane sudija i da naši vaterpolisti nisu zaslužili titulu na ”takav način”.

Prednjačio je kapiten Nikola Janović, ali su gotovo svi ostali vaterpolisti nastavili sa izjavama u takvom stilu, optužujući sudije da su favorizovale Srbiju. Čak umalo nije došlo do bojkota dodele medalja među Crnogorcima.

Odgovor na to dobili su od MVP-ja turnira, Andrije Prlainovića. Momak rođen u Herceg Novom poručio im je da takve izjave nisu korektne, naročito posle finala 2008. godine u Malagi, gde su se takođe sastali Srbija i Crna Gora, a gde su ”Ajkule” pobedile uz obilatu pomoć arbitara.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

– Ovo su najbolje sudije trenutno! A sad ne bih komentarisao suđenje, jer sam mnogo puta bio u drugoj situaciji – od Malage, pa nadalje. Tada nisam pričao o sudijama, niti je bilo ko pričao o njima. Tako da bi bilo korektno da ne pominjemo sudije, sećamo svi dobro priče o Malagi – rekao je Prlainović i istakao da sudije nisu odlučile finale, već to što je Srbija imala više snage.

– I mislim da sudije nisu odlučile finale, već to što smo imali više snage, veći broj igrača u rotaciji i što smo celu utakmicu izdržali. Sudijskih grešaka je bilo, negde je oštećena Crna Gora, negde mi, ali sudije nisu presudile pobednika Evropskog prvenstva – zaključio je najbolji igrač šampionata.

Prlainović je inače postigao jedan od najbitnijih pogodaka u finalu. Na isteku treće deonice ”probušio” je Crnogorskog golmana Šćepanovića pravom bombom, posle koje je usledio i konačan preokret u finalnoj četvrtini.

(Telegraf.rs)