PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Pojavio se snimak koji dokazuje da Rosi nije kriv, a Španci ga pljuju ranijim incidentima

Objavljeno: 30.10.2015 01:45Izvor: Telegraf.rs

Zahuktava se atmosfera pred 8. novembar i poslednju trku Moto GP šampionata kada ćemo videti veliki okršaj između 'Doktora' i Španaca




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Pravi medijski rat vodi se na relaciji Valentino Rosi – Španci. Svakodnevno se pojavljuje nova informacija posle incidenta koji se dogodio na trci u Maleziji, kada je došlo do kontakta između ”Doktora” i Marka Markeza.

Španski motociklista se priljubio do Rosija, gotovo je dodirnuo njegov motor, pa ga je Italijan odgurnuo nogom, zbog čega će na poslednjoj trci početi sa začelja.

Rosi je bio besan zbog toga. Istakao je da je Markez prljavo vozio, kako bi ga izbacio iz trke za titulu i time omogućio drugom Špancu, Horheu Lorencu da se domogne šampionske krune.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Razmišljao je Rosi i da bojkotuje trku zbog kazne koja mu je dodeljena, ali je na kraju odlučio da ipak vozi trku, koja će po svemu sudeći biti istorijska.

Na tlu Španije, na stazi u Valensiji, Rosi će sa začelja početi u istorijski juriš ka jubilarnoj 10. tituli u karijeri. Imaće protiv sebe hiljade Španaca, a ispred sebe nekoliko vozača iz te zemlje, koji će želeti da ga poremete do zacrtanog cilja.

Španski mediji uveliko vode pravi rat protiv Rosija, a španska Marka je objavila tekst u kome se priseća svih ranijih Doktorovih incidenata sa drugim

Foto: Tanjug/AP

Prvi je bio još 2001. godine kada je vodio veliku bitku sa sunarodnikom Maksom Bjađijem. Tokom jedne trke na Suzuki, Rosijev manevar je iznervirao Bjađija, koji ga je gurnuo rukom. Rosi je to opisao kao pokušaj ubistva, a kada je kasnije pretekao rivala Rosi je zapretio Maksu i gestikulirao kažiprstom.

Druga trka koju španski novinari pominju jeste trka u Herezu protiv Sete Žibernaua, protiv koga je vodio bitku za titulu 2005. godine. Posle jednog Rosijevog preticanja došlo je do kontakta, a Žibernau je završio van staze.

Poslednji incident koji pominju jeste bitka u Herezu 2011. godine kada je Rosiju rival bio Australijanac Kejsi Stoner. Tada je Italijan pretekao Stonera, ali je pao ispred njega, posle čega su obojica završili na asfaltu.

Ipak, za razliku od Španaca mediji u drugim zemljama nisu strogi prema Rosiju, a pojedini čak objavljuju i nove snimke koji su se pojavili, a koji prema njihovim navodima dokazuju da Rosi nije kriv za incident sa Markezom, i da ga nije namerno odgurnuo već je to jednostavo doktorov udarac bio instiktivan i neminovan da i on ne bi pao sa motora.

Pogledajte i te snimke i procenite sami ko je u pravu?

Poslednja trka Moto GP šampionata vozi se 8. novembra u Valensiji. Rosi ima sedam poena prednosti u odnosu na Horhea Lorenca, ali počinje trku sa začelja.