PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

KRVOPROLIĆE U NAJAVI: Navijači Galatasaraja u subotu dolaze u Beograd?!

Objavljeno: 24.11.2014 18:27Izvor: Telegraf.rs

Tada je na programu prvi meč vaterpolo Lige šampiona između turskog kluba i Partizana




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Vaterpolisti Partizana i Galatasaraja igraju prvi meč B grupe Lige šampiona u subotu. Bar bi trebalo, ukoliko ne dođe do nekog odlaganja zbog novonastale situacije.

Navijači turskog kluba su ubili navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u petak, a ova tragedija izazvala je bes i tugu u Srbiji. Iz tog razloga su čelnici Galate odlučili da otkažu svoj dolazak u Beograd, gde je sve do subote trebalo da sparinguju s vaterpolistima Crvene zvezde.

Ovaj vaterpolo susret prvi je u nizu koji će u budućnosti biti rizičan, jer se sad postavlja pitanje da li će navijačima turskog kluba moći da se garantuje bezbednost – i ujedno, da li ćemo izbeći nemire i žrtve u našem gradu.

Za sada, ne postoji inicijativa od vaterpolo kluba Partizan da gostujući navijači ne budu prisutni na utakmici na Banjici. U krajnjem slučaju, to nije do kluba, potvrđeno nam je sa Banjice.

Naprotiv, nadležni organi treba da procene da li je suviše rizično da navijači Galatasaraja dođu u Beograd.

- Naša želja je da igramo, ali čekamo konačno mišljenje policije – poručuju iz vaterpolo kluba Partizan.

Za sada može da se nagađa da li će Galatini huligani orgainizovano pokušati da dođu, kao i da li će navijači Partizana biti spremni za eventualnu provokaciju.