PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

EMOTIVNA ISPOVEST MILICE DABOVIĆ: Preplakala sam Rio zbog očajne atmosfere u timu!

Objavljeno: 10.09.2016 10:14Izvor: Kurir

Bilo je mnogo nezadovoljstva i ljubomore među devojkama, pa i klanova, samo bog zna kako smo uzeli medalju, poručila kapiten Srbije za Kurir




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ovo do sada nismo imali prilike da čujemo. Na terenu su delovale kao velika porodica, ali van njega... Košarkašice Srbije, osvajačice bronzane medalje u Riju, nisu imale dobre međuljudske odnose, atmosfera je čak bila i izuzetno loša.

U razgovoru s Milicom Dabović otvoreno smo pričali o svim dešavanjima u državnom timu.
- Uvek govorim iskreno, drugačije ne umem. U timu nije bila dobra atmosfera. Nervoza je počela na Zlatiboru, kad su se pojavili ljubomora i klanovi. Nismo delovali kao tim, što se videlo i na terenu, a posebno van terena - počela je priču Milica.

Fotka sve govori... Jedino je Milica utučena na pobedničkom postoljuFotka sve govori... Jedino je Milica utučena na pobedničkom postolju

Gotovo neverovatno zvuči jer je tim godinama zajedno. Sastav reprezentacije je identičan šest-sedam godina.
- Možda je i zbog toga došlo do zasićenja. Neke devojke su počele da se ponašaju kao zvezde, da odgovaraju u stilu: „Ko si ti da me savetuješ šta da obučem ili radim“ i slično. Pokušala sam da razgovaram s Marinom, ali bezuspešno.

Sledeće reči starije sestre Dabović izuzetno su emotivne.
- Iskreno, ne postoji noć kad nisam plakala i jedva sam čekala da se vratim kući. Ana je razgovarala sa mnom, govorila mi da iskuliram neke stvari, ali nisam mogla. Različite smo. Meni emocije ne daju da ne vidim šta se događa.

Milica kaže da je loša atmosfera bila uzrok slabijeg početka na OI.
- Nikad mi nije bilo teže u karijeri. Sam bog zna kako smo na kraju osvojile medalju.

Rođena Novljanka izuzetno teško je doživela sva dešavanja u Riju. Podsetila je na svoj izbor da igra za Srbiju.
- Odrekla sam se onog dole zbog ovog ovde, a sada se ovo događa...

Bez obzira na sve, zaslužile su lep rastanak na kvalifikacionim mečevima u oktobru. Toliko lepog su donele ovom narodu.
- Svim srcem ću igrati za ljude koji su uz nas. Takvih je mnogo i oni me čine neograničeno srećnom. Ma dobro, to će okupljanje trajati samo tri-četiri dana - zaključila je vidno razočarana Milica.

Tragedija
SIMONU TERORISTI UBILI ROĐAKE

Milici je veoma teško pala odvojenost od dečka Simona, koji je planirao da bude uz nju, ali...
- Želeo je da bude uz mene. Nekoliko meseci pre Olimpijskih igara kupio je avionsku kartu. Nažalost, dogodila se tragedija jer je u terorističkom napadu u Nici izgubio članove porodice. Tako da nije bilo vreme da ide u Rio - objasnila je Dabovićeva.