PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Bravo, majstore! Štefanek osvojio zlato!

Objavljeno: 16.08.2016 22:45Izvor: Telegraf.rs

Kakav dan za srpski sport!




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Imamo je – konačno, zlato za Srbiju!

Prvu medalju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, i to onu najsjajniju za našu zemlju, osvojio je rvač Davor Štefanek pobedom u finalu nad Jermenom Migranom Arutjunianom grčko-rimskim stilom, u kategoriji do 66 kilograma!

Meč je završen nerešenim rezultatom, 1:1, ali je pobeda pripala našem takmičaru, jer je poen zaradio zbog pasivnosti rivala, a Jermen je do poena došao tako što je izbacio Štefaneka van granica borilišta.

Povodom velikog uspeha našeg rvača oglasio se i Ministar omladine i Sporta Vanja Udovičić i uputio čestitke prvom srpskom ovajaču medalje na Olimpijskim igrama u Riju.

– Svaka čast Davore, svaka čast olimpijski šampione! Ti si ponos Srbije, neko ko je pokazao kako se svim srcem i snagom bori za svoju zemlju, za Srbiju! Doneo si olimpijsko zlato našoj zemlji posle 32 godine i svim srcem i kao ministar i kao nekadašnji kolega čestitam i tebi i tvom stručnom štabu i Rvačkom savezu Srbije! Bravooooooo – navodi se u čestitki ministra Udovičića.

PUT DO FINALA – DOMINACIJA!

Podsetimo se i veličanstvenog puta našeg “zlatnog” olimpijca do medalje.

Štefanek je do finala stigao u istom danu, posle tri izuzetne pobede, od kojih je jedna ostvarena nad svetskim prvakom, Nemcem Frankom Steblerom (6:2). Prethodno, naš rvač je deklasirao Japanca Tamahira Inoea 9:0, zatim je eliminisao i pomenutog Stablera, da bi u polufinalu maestralno tuširao Gruzina Šmagija Bolkvadzea (7:0).

KAKO JE GOVORIO ŠTEFANEK

Neverovatno, Štefanek je pre polaska za Rio bio toliko siguran u ovakav epilog da je čak najavio osvajanje zlatne medalje.

- Još 2014. godine na balkonu ispred Skupštine rekao sam da ciljam zlato na Igrama! Posle niza medalja koje sam osvojio u karijeri, ovo je i rezonsko razmišljanje. Maksimalno sam se posvetio da se tako nešto ostvari i smatram da sam apsolutno spreman za takmičenje.

Utorak, 16. avgust, pamtićemo kao neverovatan dan za srpske sportiste na Olimpijskim igrama, jer su se i vaterpolisti i košarkašice plasirali u polufinale.

Šta reći, nego, bravo Srbi!

 

 

(Telegraf.rs)