PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

10 NAJSKUPLJIH SPORTSKIH DOGAĐAJA U ISTORIJI: Finale Mundijala nije u prvih tri!

Objavljeno: 18.11.2014 18:59Izvor: Telegraf.rs

Predstavljamo vam deset događaja na svetu za koje su navijači morali da iskreširaju basnoslovne sume novca




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Odavno smo shvatili da je sport jedna velika industrija u kojoj se obrću ogromne pare. I to s razlogom, jer su gledaoci i navijači u svojoj strasti prema nekom sportu spremni da izdvoje ogromnu sumu novca samo da bi prisustvovali nekom događaju koji je važan za svet.

Predstavljamo vam deset događaja na svetu za koje su navijači morali da iskreširaju basnoslovne sume novca.

10. FORMULA 1: Trka za Veliku nagradu Abu Dabija – 513 dolara

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Trka koja se vozi od 2009. godine i na kojoj najviše pobeda (tri) ima vozač Red Bula, Sebastijan Fetel. Ove godine je na programu 23. novembra. Trke najbržeg cirkusa na svetu jesu događaji za koje treba izdvojiti pozamašnu sumu novca, a pogotovo kad se voze na egzotičnom mestu poput Abu Dabija.

9. AMERIČKI FUDBAL (KOLEDŽ): Finale nacionalnog prvenstva 2012. godine, Alabama – Notr Dam - 632.71 dolara

Verovatno najpopularniji sport u SAD odavno je na ceni s one strane “bare”, čak i kad je u pitanju koledž liga. Alabama Krimson tajd odbranila je tada titulu pošto je u finalnom meču ubedljivo savladala Notr Dam sa 42:14. To je bio treći trijumf Alabame u poslednje četiri godine, a 15 titula nacionalnog šampiona ukupno.

8. AMERIČKI FUDBAL (NFL): Superbol, finale Baltimor – San Francisko – 1.210 dolara

Baltimor Rejvensi postali su po drugi put šampioni NFL posle pobede na 47. Superbolu nad San Francisko Fortinajnersima 34:31 u dvorani Superdom u Nju Orleansu. Ovo je ujedno bio jedan od najgledanijih događaja u istoriji televizije. Najskuplja karta bila je 316.000 dolara.

7. MMA: UFC, Džon Džons VS Aleksander Gustafson – 2.995 dolara

Borilački spektakl održan u Torontu prošao je u znaku osvajanja šeste uzastopne titula Džona Džonsa.

6. BEJZBOL: “Loža legendi” na stadionu Jenkija – 2.500 dolara

Ukoliko ne kupite na vreme kartu za najpopularniji bejzbol klub iz Njujorka, cena može da ide i do milion dolara, ukoliko se igra plej-of.

5. FUDBAL: Finale Mundijala u Brazulu, Nemačka – Argentina – 3.350 dolara

Za ceo svet ovo je bio najvažniji i najveći događaj u 2014. godini. Za one koji su hteli da na “Marakani” gledaju kako Nemci osvajaju trofej namenjen najboljem na svetu najmanje su morali da izdvoje oko 3.000 dolara.

4. OLIMPIJSKE IGRE U LONDONU: Ceremonija otvaranja – 4.000 dolara

Ovo je ipak najveći sportski događaj na svetu, i uopšte ne čudi što je potrebno malo bogatstvo da biste bili deo spektakla otvaranja Olimpijskih igara.

3. GOLF: Masters 2013 – 4.486 dolara

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Skoro 5.000 dolara mora da iskešira zaluđenik za ovim specifičnim sportom. Ovo je cena za četiri dana takmičenja na kom učestvuju “umetnici” poput Tajgera Vudsa i Fila Mikelsona.

 2. BOKS: Flojd Mejveder VS Saul Kanelo Alvarez – 30.940 dolara

Najbogatiji sportista sveta, američki bokser Flojd Mejveder odbranio je titulu svetskog prvaka u supervelter kategoriji u verziji WBA i osvojio tron u verziji WBC pošto je u Las Vegasu pobedio tadašnjeg šampiona Meksikanca Saula Kanela Alvareza.

Mejveder je za ovaj meč inkasirao rekordnih 45 miliona dolara, a borba je ušla u istoriju i kao najunosniji događaj koji je prenošen po sistemu ”plati pa gledaj”. S obzirom koliko je koštala ulaznica…

1. KOŠARKA (NBA): Finalna serija 2010. godine, LA Lejkers – Boston Seltiks – 57.950 dolara

Rekordna basnoslovna cena za okršaj ljutih rivala u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu. Prsten je na kraju pripao Lejkersima. Boston i Lejkersi bili su šampioni 33 puta (17 prema 16). Ovo rivalstvo izgrađeno je kroz 12 okršaja u velikom finalu plej-ofa, odigranim 1959, 1987, 2008. i 2010. godine.