PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(VIDEO) IVANU UPOREDILI SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta je Španovićeva rekla o tome

Objavljeno: 16.10.2017 21:21Izvor: Kurir

Ivana Španović spada u red najboljih srpskih sportista i priznaje da joj poređenja sa neprikosnovenim "brojem jedan" Novakom Đokovićem prijaju.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

"Đoković je sila u onome što radi i oduvek sam želela da budem kao on. Sada, kada me ljudi porede sa njim, ne mislim da sam uradila koliko on, ali mi poređenje imponuje, ne samo zbog sebe, već i zbog atletike u Srbiji", kaže sjajna skakačica u dalj.

Ivana Španović iza sebe ima možda i najbolju sezonu u karijeri, ali osećanja su joj pomešana zbog zlata izgubljenog na Svetskom prvenstvu u Londonu.

Na Evropskom prvenstvu u dvorani u Beogradu osvojila je zlato skokom 7,24, osvojila je Dijamantsku ligu, sezonu je završila kao prva skakačica u dalj na svetu...

Uprkos svemu, Srbija i dalje pati zbog peha sa brojem u Londonu.

"Krivo mi je zato što sam zbog trivijalne stvari izgubila zlato, ali kako se takmičenje odvijalo, bilo mi je bitno da skočim najviše što mogu tog dana. Nije tragično, imam još par svetskih prvenstava da to ispravim".

Svesna je da je svetski rekord Galine Čistjakove (7.52) teško dostižan.

"Ne jurim taj rezultat, jurim svetski rekord u dvorani Hajke Dreksler 7,37".

Poznato je da joj je hrvatska atletičarka Sandra Perković dobra prijateljica.

"Svi mi iz bivše Jugoslavije smo dobri prijatelji. Volimo da se držimo zajedno i podržavamo se"

Ivana je imala priliku da upozna Juseina Bolta, koji je na SP u Londonu završio blistavu karijeru.

"Upoznala sam ga. On je upravo onakav kakvim ga doživljavate preko televizije, čak i pristupačniji i simpatičniji. Oduševilo me je što je bio veliki u porazu. On je uradio apsolutno sve. Svaka mu čast", završila je priču Ivana Španović.