PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(FOTO) SJAJAN UČINAK SRBIJE U RIJU! Evo na kom smo mestu po broju medalja na Igrama!

Objavljeno: 22.08.2016 10:19Izvor: medio.rs

Olimpijski tim Srbije je na Igrama u Riju osvojio osam medalja - dve zlatne, četiri srebrne i dve bronzane, pa smo u generalnom poretku na 32. mestu




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Naš olimpijski tim je jedini čiji su predstavnici u kolektivnim sportovima osvojili odličja.

Na Olimpijskim igrama u Riju prvi je Srbiju obradovao rvač Davor Štefanek, koji je osvojio zlato trijumfom u finalu u kategoriji 66 kilograma.

Reuters

Drugo odličje za Srbiju donela je tekvondoistkinja Tijana Bogdanović, kojoj je za dlaku izmaklo zlato. Nju je u finalu sa 7:6 pobedila Južnokorejka, dvostruka prvakinja sveta, Kim Sohui.

reuters

Skakačica udalj Ivana Španović najdalje je "letela" u petoj seriji kada je ostvarila skok od 7.08 metara, što joj je bilo dovoljno za bronzu.

Starsportphoto©

Novu radost doneli su nam kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić. Osvojili su novu srebrnu medalju za Srbiju na Olimpijskim igrama u Riju, u disciplini K2 na 1.000 metara.

Reuters

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je bronzu pošto je pobedila Francusku 70:63.

reuters

Drugo zlato Srbiji doneli su vaterpolisti. "Delfini" su u finalu ubedljivo savladali Hrvatsku 11:7 (3:2, 3:1, 3:2, 2:2) i potvrdili da im u ovom trenutku nema ravnih.

reuters

Istog dana, nekoliko sati kasnije, osvojena je još jedna medalja. Odbojkašice Srbije osvojile su srebro pošto su u finalu Igara poražene od Kine 3:1 (19:25, 25:17, 25:22, 25:23).

reuters

Na kraju, kao šlag na torti, finale košarkaša Srbije i Amerike. "Orlovi" su poraženi (96:66), ali srebro sa Olimpijskih igara je ogroman uspeh izabranika Aleksandra Đorđevića.

reuters

Na kraju, kada se sve sabere i oduzme, dokazali smo da smo sportska velesila. Srbijo budi ponosna na svoje sportiste!

printscreen

Na prvom mestu je ubedljivo Amerika, sa 121. medaljom. Drugo mesto je zauzela Velika Britanija sa 67 odličja, dok je treće mesto pripalo Kinezima ukupno 70 medalja.

INFORMER.RS