PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ŠOK: Miloš Teodosić ne ide na Evropsko prvenstvo!

Objavljeno: 20.08.2017 22:32Izvor: Kurir

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodosić neće moći da nastupi na predstojećem šampionatu Evrope, potvrdio je selektor Aleksandar Đorđević.
Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Hronična povreda lista, zbog koje je propustio deo priprema i sve dosadašnje trening utakmice našeg najboljeg tima, ne može da bude u potpunosti zalečena do početka takmičenja u Turskoj, pa su selektor Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, posle konsultacija sa medicinskim timom naše reprezentacije i LA Klipersa, zajednički doneli ovu tešku odluku.

 

"Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz LA Klipersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje. On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama", rekao je selektor Srbije Aleksandar Đorđević, a preneo sajt KSS.

 

Zbog povreda na Evrobasket neće ići ni Nemanja Bjelica, Marko Simonović i Miroslav Raduljica. Ovom spisku treba dodati i Nikolu Jokića, koji je otkazao nastup na EP kako bi se što bolje spremio za NBA sezonu.

 

Jedina lepa vest za Đorđevića i srpske navijače je da će se reprezentaciji na turniru u Atini priključiti oporavljeni Nemanja Nedović.