PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ONI SU LUDI SRBI I IMAJU ČAROBNI NAPITAK: Ovako niko nije nahvalio košarkaše Crvene zvezde i Delije

Objavljeno: 26.01.2017 16:12Izvor: Kurir

Košarkaši rvene zvezde su posle niza od 6 vezanih pobeda pravi hit Evrolige, pa stoga i ne čudi da su pred duel crveno-belih sa Panatinaikosom u Beogradu, mediji u toj zemlji posebnu pažnju posvbetili klubu sa Malog Kalemegdana.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Grčka Gazeta je tekstu podsetila na probleme sa kojima je Zvezda bila suočena pre dolaska Nebojše Čovića u klub, da je to tim koji često gledaju i za koji navijaju fudbaleri Marko Pantelić (igrao za Olimpijakos) i Dejan Stanković, kao i teniser Novak Đoković čiji dolazak u dvoranu izaziva histeriju među Delijama.

– Evroliga 2017 u novoj eri, celu organizaciju su okupirali Rusi, Grci, Španci i Turci… Ali, ne! Jedno malo odmetničko srpsko selo i dalje se održava i nastaviće da vodi bitke u narednih 11 mečeva protiv favorita – napravili su uvod Grci po uzoru na najavni tekst kultnog stripa Asteriks.



Grci se setili da je Zvezda bila na ivici uništenja, da je posle postala dominantna na Jaddranu, a Branko Lazić navodi se kao jedini igrač koji je sve vreme tu od sezone 2011-12. Akcenat je i na treneru Dejanu Radonjiću koji je mogao da ode u Baskoniju ili Efes, ali je rešio da stvara košarkašku bajku u Beogradu. Opisan je kao vodeći predstavnik jugoslovenske škole, koji se suočavao sa Panatinaikosom koji su vodili Pedulakis, Ivanović i Đorđević, a sada je rival Ćavi Paskval. Imidžu kluba doprineli su i navijači.

- Prave čarobni napitak koji im daje supermoći, pobedili su sve poslednje prvake Evrope i prošlogodišnje finaliste, Fenerbahče! Tim sa budžetom koji ne prelazi 3.5 miliona evra i koji je sezonu počeo sa samo jednim Amerikance Čarlsom Dženkinsom, napravio je najveću pobedničku seriju u Evroligi! Tim Dejana Radonjića prkosi svakoj košarkaškoj logici i igra najlepšu košarku, uz nestvarnu atmosferu na svom parketu."

– Na mečevima su često Marko Pantelić, Dejan Stanković i veliki Novak Đoković! Novak je navijač Zvezde i njegov dolazak na meč sa Cedevitom (prošle sezone) bio je dovoljan za histeriju – zaključuju Grci.