PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Najluđi košarkaški ugovor: Koliko koševa daš, toliko para dobiješ

Objavljeno: 28.08.2016 15:22Izvor: Telegraf.rs

Nekim igračima se nije sivdela ovakva politika KK Zadar, pa su napustili klub




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

U oklonostima limitiranih finansija mnogi klubovi u regionu na razne načine pokušavaju da izvedu nemoguće: da oforme konkurentan tim za malo novca.

Na to je prinuđen i KK Zadar, čija nova politika isplate zarada igračima nije novost, ali je retkost. Zadrani su odredili novi kurs koji će im, veruju, pomoći da uštede. Evo i kako:

Konkretno, Dalmatinci su ponudili ugovor dugogodišnjem članu Franku Šangu takav da bi novac dobijao po učinku. Najprostije rečeno: koliko koševa, toliko novca. Naravno, u obzir ne bi bili uzeti samo poeni, nego kompletna kompletna statistika igrača: što bolja, to više para.

Takav predlog se ipak nije dopao Šangu, koji se zahvalio upravi Zadra i rešio da sreću pronađe na drugom mestu.

- O svakom pojedinačnom ugovoru se razgovaralo, neki igrači su prihvatili ponuđeno, neki predlagali nešto svoje pa smo se našli i slično. Kad je reč o Franku Šangu, klub je smatrao da mu se u datim okolnostima može ponuditi ugovor po ostvarenom učinku. On to nije prihvatio i odlučio je da karijeru nastavi drugde u čemu mu KK Zadar želi sve najbolje – rekli su u klubu.

Iz Zadra su poručili da bi model plaćanja igrača po učinku ubuduće trebalo da obuhvati sve igrače.

–  To bi trebalo bi biti pravilo. Hipotetički, neko može potpisati veoma unosan ugovor i odraditi ga tako da postigne dva koša u ugovorenom intervalu.

 

 

(Telegraf.rs)