PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

AMERI OTKRILI MILOŠA TEODOSIĆA: On je kao Pit Maravić, Stiv Neš, Kajri Irving...

Objavljeno: 21.08.2016 11:41Izvor: medio.rs

Neverovatne partije Miloša Teodosića na Olimpijskim igrama najzad su zapale za oko američkim medijima, koji danima već proučavaju igru kapitena naše reprezentacije i pitaju se kako je moguće da takav dragulj još nije u NBA ligi




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Novinar agencije AP Dag Fajnberg napisao je sjajan tekst o Milošu Teodosiću, koji vredi pročitati:

Dok gledate Miloša Teodosića kako igra, za nekoliko minuta vam kroz glavu prođu neka poznata imena. Kada pošalje pas "bez gledanja", kao da je telepatski povezan sa saigračem, dok mu kosa pada na čelo, podseća vas na "Pištolja" Pita Maravića. Kada "polomi" defanzivca i dribla uz osnovnu liniju, tražeći slabu tačku protivničkoj odbrani, onda je kao Stiv Neš. A, kada dođe do ključnih trenutaka utakmice, kada je Srbiji potreban neko da istupi, onda je on deo Kajrija Irvinga, Krisa Pola i Rasela Vestbruka.

Teodosić je najbolji igrač kojeg mnogi ljubitelji košarke nikad nisu videli. U nedelju, kada ceo svet bude gledao, svi će ga upoznati.

Američki novinar je citirao mišljenje selektora SAD Majka Kžiževskog o Milošu Teodosiću:

Najbolji je igrač i bek koji igra u Evropi. Obožavam ga. Mi smo prijatelji!

Svoje mišljenje je iznela i Diana Taurasi, američka košarkašica, koja je godina igra u Evropi, za CSKA iz Moskve, četvorostruka učesnica i pobednica Olimpijskih igara.

Gledam ga kako igra već 10 godina. On je jedan od mojih omiljenih košarkaša, neverovatan je igrač, a ponekad imam osećaj kao da niko za njega nikad nije čuo!

Zato se nadamo da će večeras cele SAD dobro upoznati Miloša Teodosića i ostale srpske "orlove".

INFORMER.RS