PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(UŽIVO) BITKA ZA VEČNU SLAVU! Srbija se hrabro bori, ali Amerima je proradio Durent (FOTO)

Objavljeno: 21.08.2016 21:25Izvor: Telegraf.rs

Pratite iz minuta u minut borbu za zlato u košarci na Olimpijskim igrama u Riju




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Košarkaši Srbije igraju protiv Amerike finale košarkaškog turnira u Riju. Borba za večnu slavu i Olimpijsku krunu počinje od 20.45, a protivnik Saletovim Orlovima je nateži mogući – Drim tim!

Biće ovo repriza finala Svetskog prvenstva od pre dve godine, kada su Amerikanci pokazali dominaciju i ubedljivo savladali našu reprezentaciju sa 129:92. Favoriti su i u finalu Olimpijskih igara, ali srpski košarkaši se sigurno neće unapred predati.

Biće teško, mnogi kažu i nemoguća misija, ali Srbi se sigurno neće uplašiti američkih NBA zveri i daće poslednji atom snage ne bi li napravili najveću senzaciju na Igrama u Riju. Putokaz im je igra protiv Amerike u grupnoj fazi, kada su imali šut za produžetak, koji Bogdanović nije pogodio. Nadamo se da će ovoga puta imati snage za popravni.

SRBIJA – SAD 22:40

TOK MEČA:

15. minut 22:40 – Ponovo dalekometna paljba Kevina Durenta, koji pogađa svoju 4. trojku na meču.

14. minut: 22:33 Osim toga što je proradio Durent, veliki problem za Srbiju predstavlja i 4. lična greška Nikole Kalinića. Posle tajm-auta, Srbija je poentirala preko Teodosića.

13. minut: 33:20 – Kazins ponovo pogađa sa slobodnih bacanja i doneo Amerikancima 10 poena prednosti, ali je Teodosić dobrom asistencijom za Kalinića omogućio Srbiji prve poene u 2. četvrtini. Durent je na drugoj strani opet pogodio trojku, ali je odgovorio Marković. Ipak, još jednom je Durent pogodio trojku, a zatim pogodio iz kontre.

12. minut: 15:25 – Srbija je loše otvorila drugu četvrtinu, i posle dva loša napada omogućeno je Amerikancima da lako poentiraju iz kontre preko Pola Džordža, a zatim i Demarkusa Kazinsa preko slobodnih bacanja.

Foto: Guliver/Christian Petersen/Getty Images

Foto: Guliver/Christian Petersen/Getty Images

Foto: Guliver/Elsa/Getty Images

Foto: Guliver/Elsa/Getty Images

10. minut: 15:19 Kevin Durent je pogodio svoju prvu trojku u poslednjem minutu i tako su se Amerikanci odlepili na četiri poena razlike na kraju prve četvrtine

7. minut: Irving je pogodio za dva, ali je zatim Raduljica zakucao posle sjajne akcije sa Bogdanovićem i izjednačio na 11:11. Bogdan se kasnije i upisao u listu strelaca nakon što je pogodio sa bacanja, nakon što je fauliran u kontri. Potom je i Birčević pogodio jedno od dva bacanja.

5. minut: Amerikanci su posle trojke Mačvana pogodili 4 vezana poena, da bi zatim uzvratili Raduljica i Teodosić pogocima za dva poena. Potom je Durent vezao tri poena, ali Mačvan posle skoka u napadu održava prednost Srbiji, ali je kasnije i Klej Tompson pogodio za dva i izjednačio.

1. minut: Mačvan pogađa trojku i to je prvi koš na utakmici.

Orlovi sa tribina imaju podršku zlatnih vaterpolista, koji navijaju sa srpskim zastavama u hali, a na trenutak ih je i reditelj prikazao tokom intoniranje himni.

PRE MEČA:

Foto: Guliver/Jamie Squire/Getty Images

Foto: Guliver/Jamie Squire/Getty Images

Sale Đorđević je pred meč istakao da se neće predati i da će ići na pobedu.

– Postoje dva načina: da odigramo utakmicu ili da odigramo da je pobedimo, neka igrači izaberu kako će. “Drim tim” je samo jedan, onaj iz 1992, ovo sve ostalo su reprezentacije Amerike. Oni imaju sjajne igrače i pojedince, ali košarka se igra timski – jasan je Sale Nacionale.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Trener Amerike, Majk Križevski nahvalio je Srbiju i istakao da ima veliko poštovanje za ekipu Saleta Đorđevića i da će Orlovi biti veliki izazov za njih u finalu.

– Srbija je jedna od najboljih reprezentacija na svetu. Igrali smo s njima i na Svetskom prvenstvu pre dve godine. Neverovatno dobro ih trenira Đorđević. U Teodosiću imaju jednog od najboljih plejmejkera u Evropi, u Bogdanoviću imaju jednog od najboljih šutera, a Raduljica je jedan od najboljih centara. Oni su visoki, imaju dubinu i biće veliki izazov za nas. Imamo ogromno poštovanje za njih – rekao je Križevski u najavi finala.