PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

(KURIR TV) DECA OBJASNILA: Hrvatske košarkašice zajedno sa Srpkinjama slavile ulazak našeg tima u finale

Objavljeno: 13.08.2017 21:58Izvor: Kurir

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije igračice do 18 godina starosti plasirala se u finale Prvenstva Evrope, ali se najlepši detalj desio posle meča u Šopronu.
Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Po dolasku u hotel, nakon pobede nad braniocem trona, Francuskom, u polufinalu, našim juniorkama doček su priredile vršnjakinje iz Hrvatske. A onda je počelo zajedničko slavlje.

Uz pesmu Kolonije "Svijet voli pobednike" pevalo se i skako. Upravo ta scena najbolje pokazuje da su ove devojčice iznad svih dešavanja koja su pokvarila ili kvare odnos dve države i dva naroda.

Ovome dodajmo, da je na dan kada su u Srbija i Hrvatska obelezili 22. godišnjicu vojno policijske akcije "Oluja" ( jedni komemoracijama i sećanjem na stradale i prognane, a drgi slavljem za Dan pobede), voljom žreba na Evropskom prvenstvu za košarkašice starosti do 18 godine sastale su se bas Srbija i Hrvatska... Petog dana avgusta 2017. godine bilo je (82:66) za Srbiju.

Sa tribina male dvorane u mađarskom Šopronu tokom meča je odjekivalo "Oluja, Oluja...", iako devojčice koje su se sportski borile na terenu nisu bile ni rođene te 1995. godine...

Samo sedam dana kasnije Srbija je napravila čudo, pobedila Francusku (66:48) i plasirala se u veliko finale, a ispred hotela srdačno su ih dočekale drugarice iz Hrvatske pevajući im pesmu koju podjednako dobro znaju mladi iz Zagreba i Beograda....

Kurir sport, Foto: Printscreen