PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Zašto škotski navijači nisu znali da je Zvezda bivši prvak Evrope?

Objavljeno: 24.06.2015 23:30Izvor: Telegraf.rs

Pristalice Sent Džonstona u prvi mah nisu shvatili da bi u drugom kolu kvalifikacija za LE mogli da dođu u Beograd




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Crvena zvezda je veliko ime za navijače Sent Džonstona koji se nadaju da će njihov tim odmeriti snage sa crveno-belima u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Štaviše, ubeđeni su da će Zvezda lako izaći na kraj sa Kairatom, a oni preskočiti Alaškert.

Međutim, žreb je izazvao veliku zabunu na forumu škotskih navijača pošto mnogi nisu znali protiv koga bi mogli da igraju u narednoj rundi. Tek na reakciju jednog srpskog navijača, koji im je skrenuo pažnju da ”očigledno ne znaju ko je Crvena zvezda”, došli su sebi.

Ovu bakljadu Delija navijači Sent Džonstona najviše pominju na svojim forumima (VIDEO)

Zabuna je nastala jer Škoti Zvezdu znaju kao ”Red Star”, a ne kao Crvenu zvezdu. Kada su shvatili o kome se radi, bili su oduševljeni zbog eventualnog dolaska u Beograd.

– Naša ideja nije bila da vas omalovažavamo – bio je jedan od komentara navijača Sent Džonstona upućen navijaču iz Srbije:

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

– Većina navijača, kao i ja, nismo znali da je Crvena zvezda u stvari Red Star. Vi ste tim sa velikom istorijom i uverena sam da će meč naših timova biti veliki spektakl. Naravno, ukoliko dođemo do druge runde.

STADION KAO ZATVOR, U ZEMLJI BEZ INTERNETA: Zvezda ne bi volela da putuje ovde u drugom kolu (FOTO)

Nisu samo navijači Sent Džonstona oduševljeni veličinom Zvezde. I defanzivac tima Tam Skobl dotakao se crveno-belih prilikom izjava o Alaškertu.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

– Ukoliko uspemo da prođemo Jermene, Zvezda će biti veliki izazov za nas. Oni su veliki tim sa neverovatnom tradicijom. Nekada su bili vodeći tim u Evropi, a stadion im prima 55.000 ljudi – rekao je Skobl za škotske medije i dodao:

– U prošlosti smo igrali dosta velikih mečeva, kao na primer protiv Rozenborga, a Zvezda bi mogla da nam bude šansa za skidanje skalpa još jednom velikanu.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Ali, nisu svi navijači Sent Džonstona oduševljeni što bi u drugom kolu mogli da igraju protiv najtrofejnijeg srpskog kluba. Nikako im se ne ide u Beograd.

– Nema šanse da putujem u Srbiju. Tamo će biti krvoproliće, a samo se nadam da nećemo potpisati nijednog tamnoputog fudbalera do eventualnog putovanja tamo – jedan je od komentara očigledno neupućenog škotskog fana.

– Ovo je strašno. Zašto nismo izvukli nekoga iz Irske ili Velsa? Sigurno neću ići u ove gradove.

U slučaju da Zvezda i Sent Džonston preskoče svoje prepreke u prvom kolu, prvi duel igraće se na Marakani 16. jula, a revanš sedam dana kasnije.