PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

TRANSFERI UŽIVO: Vengerovih 60 miliona za ostvarenje najveće želje! Real odbio Čelsijevih 20 miliona!

Objavljeno: 07.07.2015 20:27Izvor: Telegraf.rs

I danas, sedmog dana prelaznog roka, prenosimo vam aktuelnosti sa fudbalske pijace




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Prelazni rok u Evropi postaje sve uzbudljiviji.

U ponedeljak smo imali potvrdu najzvučnijeg transfera ovog leta – prelazak Turčina Arde Turana iz Atletiko Madrida u Barselonu, a evropski fudbal je napustio jedan od najvećih majstora ove igre Andrea Pirlo, koji je potpisao ugovor sa Njujorkom.

I danas, u istom obimu kao i prethodnih dana, telegraf sport vas vodi kroz transfer priče, spekulacije…

22:11 – REAL IMA ZAMENE ZA RAMOSA I KASILJASA

Prema pisanju “Asa”, u Madridu planiraj da ako ostanu bez defanzivca i golmana, vrate svoje nekadašnje igrače – Ezekijela Garaja i Kika Kasilja.

21:58 – VERATI JE SLEDEĆE VELIKO POJAČANJE BARSE

Kako se predsednički izbori u Barseloni privližavaju tako su obećanja predsedničkih kandidata sve veća. Đozep Bertomeu je dao blagoslov za dovođenje Turana, što je i učinjeno, a sada je njegov protivnik Austi Benedito izjavio da će mu prioritet biti dovođenje Marka Veratija, ukoliko bude pobedio na izborima.

21:34 – ATLETIKO DOVEO POJAČANJE

“Jorgandžije” rekonstruišu tim, a posle prodaje nekolicine igrača, došao je red i na pojačanja. Na “Visente Kalderon” stigao je doskorašnji igrač Viljareala, Veto.

21:22 – PANDEV U ĐENOVI

Makedonski internacionalac Goran Pandev naredne sezone biće saigrač Darka Lazovića u Đenovi, prenose italijanski mediji. Iskusni 31-godišnji napadač u redove “grifona” stiže kao slobodan igrač iz Galatasaraja.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

21:07 – SAGA O ALDERVEIRELDU SE NASTAVLJA

Još se ne može reći sa sigurnošću gde će belgijski defanzivac nastaviti karijeru. U Atletiko Madridu sigurno ne, ali zato Gardijan piše da je dogovoren njegov transfer u Totenhem za 16 miliona evra, međutim, drugi mediji tvrde da će on ipak u Sautempton koji ima pravo preče kupovine.

20:53 – BARSA PREDSTAVLJA TURANA U PETAK

Arda Turan je novo pojačanje Barselone, to je sigurno, trebalo bi da bude predstavljen u petak na “Nou Kampu”. Turski reprezentativac bi već u ponedeljak trebalo da se pridruži novim saigračima na pripremama.

20:35 – MONPELJE DOVEO VELIKO POJAČANJE

Vrlo ozbiljno se pojačao francuski Monpelje koji je iz Bastije doveo Rijada Budebuza. Krilni napadač je parafirao četvorogodišnji ugovor.

20:11 – SANDERLEND HOĆE REPREZENTATIVCA HOLANDIJE

“Crne mačke” su do sada mudro ćutale u prelaznom roku, dok je Dik Advokat tražio rešenja u napadačkoj liniji. Izbor je pao na Džermejna Lensa, holandskog centarfora koji igra za Dinamo iz Kijeva. Kijevljani su navodno prvu ponudu od 8 miliona funti odbili.

19:59 – ASAMOA ĐAN MEĐU NAJPLAĆENIJIM FUDBALERIMA SVETA

Kapiten Gane je preša u kineski Šangaj SIPG, koji mu je dao platu od neverovatnih 227.000 funti nedeljno. Koliko je to pokazuje i podatak da su od njega plaćeni više samo Ronaldo, Mesi, Ibrahimović, Bejl, Rodrigez, Runi i Van Persi.

19:42 – PSŽ DAJE IGRAČA I 50 MILIONA ZA DI MARIJU

Anhel Di Marija je velika želja čelnika Pari Sen Žermena koji ne štede ništa kako bi ga doveli na “Park prinčeva”. Sada su spremni da ponude 50 miliona evra plus Gregorija van der Vila Mančester junajtedu, ali je pitanje da li će “đavoli” pristati, iako su u potrazi za desnim bekom, međutim, izgleda da su se dogovorili sa Mateom Darmijanom.

19:25 – JOVETIĆ ČAS U INTERU, ČAS U LIVERPULU

Niko ne zna gde će završiti Stevan Jovetić ovog leta. Jedan je od najtraženijih napadača na tržištu, a informacije o njegovom potencijalnom klubu su potpuno oprečne. Englezi tvrde da se dogovorio sa Liverpulom, dok Italijani kažu da je jednom nogom u Interu.

19:07 – REAL ODBIO 20 MILIONA

Francisko Isko nije do sada bio u prvom planu u “kraljevskom klubu”, ali to ne znači da Rafa Benitez neće računati na njega u budućnosti. Zato je i ponuda Čelsija od 20 miliona funti za mladog Španca glatko odbijena.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

18:58 – KABAJ SE VRAĆA NA OSTRVO

Joan Kabaj nije opravdao uloženi novac u PSŽ-u i napustiće prestonicu Francuske ovog leta. Za njega su zainteresovani brojni engleski timovi, a kako javljaju mediji na Ostrvu, Kristal Palas je postigao načelan dogovor sa “svecima” u vezi njegovog transfera.

18:44 – NJUKASL POZAJMIO NAPADAČA KARDIFU

Na Samija Ameobija ne računaju u Njukaslu sledeće sezone i zato su ga poslali na jednogodišnju pozajmicu u Čempionšip, u redove Kardifa koji ima želju da se vrati u elitni rang engleskog fudbala.

18:31 – JUVENTUS DOVEO ZAZU

Italijanski reprezentativac potpisao je ugovor na pet godina sa “starom damom” koja će za njegove usluge platiti 18 miliona evra Sasuolu. Torinski tim nastavljada ojačava napad koji je ostao oslabljen odlaskom Karlosa Teveza.

18:21 – ARSENAL NE ODUSTAJE ID IGUAINA

Gonzalo Iguain je nejveća želja Arsena Vengera od koje ne odustaje. “Tobdžije” su prošlog leta izgubile u trci za njim od Napolija, ali sada su se opet dale u ofanzivu, pa su ponudili 60 miliona evra Napolitancima za usluge argentinskog reprezentativca.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

18:12 – PREMIJERLIGAŠI JURE ZVEZDE LIGE 1

Veliki broj timova iz Premijer lige je zainteresovano za dvojicu fudbalera iz Francuske. Prvi je Bakari Sako, nekadašnji igrač Vulverhemtona, a drugi je reprezentativac Toga Flojd Ajite koji već nekoliko sezona igra odlično u dresu Bastije.

17:51 – JUNAJTED SE DOGOVORIO SA TORINOM

“Crveni đavoli” su se, prema pisanju Skaj sportsa, dogovorili oko cene italijanskog reprezentativca Matea Darmijana sa Torinom. Sada im preostaje još samo da uplate novac i dogovore se sa igračem oko njegovih uslova.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

17:40 – OGBONA POTPISAO ZA VEST HEM

Završen je posao oko prelaska Anđela Ogbone iz Juventusa u Vest Hem. Nekadašnji reprezentativac Italije potpisao je četvorogodišnji ugovor sa “čekićarima”.

17:27 – ALEŠANDRE PATO SE VRAĆA U EVROPU

Nekadašnja velika nada brazilskog fudbala Alešandre Pato bi mogao posle nekoliko godina igranja u rodnoj zemlji da se vrati u Evropu. Za njega se interesuje šampion Portugalije Benfika, koja traži zamenu za Nika Gaitana koji sigurno napušta klub ovog leta.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

17:11 – ROMA DAJE 14 MILIONA ZA DŽEKA

Prema pisanju britanskog “Gardijana” čelnici “vučice” su poslali na adresu Mančester Sitija ponudu vrednu 14,1 miliona funti za Edina Džeka.

17:00  – SEVILJA PROMOVISALA DVA POJAČANJA

Klub iz Andaluzije je ozvaničio saradnju sa Adilom Ramijem koji je došao iz Milana, ali i Eskuderom iz Hetafea.

16: 38 – JUVENTUS DEMANTOVAO DA POSTOJI PONUDA ZA VIDALA

Direktor Stare torinske dame demantovao je da postoji ponuda Real Madrida za zvezdu reprezentacije Čilea Artura Vidala. – Vidal? To je samo spekulacija, Real Madrid nije poslao ponudu. Imamo odličan odnos sa njima – istakao je Marota.

16:20 – JUNAJTED ODREDIO CENU ZA DE HEU

Mančester junajted je odbio da snizi cenu za golmana Davida De Heu. Ukoliko neko želi da dovede španskog golmana moraće da izdvoji 55,5 miliona evra za obeštećenje.

15:55 – NOVI PAZAR POZAJMIO FUDBALERA PARTIZANA

Makedonski fudbaler i član Partizana Stefan Aškovski narednu sezonu provešće na pozajmici u Novom Pazaru. Ovo je drugo pojačanje Novog Pazara u jednom danu, pošto je prethodno potpisao takođe makedonski fudbaler Ivan Nastevski.

15:10 – ZLATAN IBRAHIMOVIĆ NA METI REALA

Florentino Perez se nedavno sastao sa vlasnicima Pari Sen Žermena. U javnosti je procurela informacija da je to zbog toga što želi da proda Kristijana Ronalda. Ipak, sada se pominje da su otpočeli pregovori oko transfera Zlatana Ibrahimovića.

Šveđanin je u Parizu tri sezone, ali je verovatno da će napustiti klub pošto su propali pregovori oko produženja ugovora, te će najverovatnije promeniti sredinu. Real je spreman da izdvoji 12 miliona evra za platu Ibrahimovića, a ponudili bi mu trogodišnji ugovor. Poslednjih dana pominjalo se i da bi mogao da pređe u Milan kod Siniše Mihajlovića.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

14:05 – ARTETA VERAN ARSENALU

Kapiten Tobdžija potpisao je novi ugovor sa klubom. Španac, koji ima 33 godine, ostaće na Emirejtsu bar još jednu sezonu. Bilo je glasina da će Arteta napustiti klub, ali je potpisao jednogodišnji ugovor i tako otklonio sve dileme.

13:28 – IBANJEZ KONAČNO ZVEZDIN

Ugovor na Marakani, na tri godine potpisao je nekadašnji igrač zagrebačkog Dinama. Zvezda se ozbiljno pojačala.

12:57 – DUMBIJA U ENGLESKOJ?

Prema navodima italijanskih medija Sejdiu Dumbija bi mogao da iz Rome ode u Premijer ligu. Za njega se raspituju Vest Hem i Votford.

12:08 – KURASAO IMA PREDSTAVNIKA U PREMIJER LIGI 

Reprezentativac Kurasaoa Ruendli Martina (26) iz Tventea je prešao u Sautempton, potvrdio je Premijerligaš. Martina igra na pozicijama desnog beka i desnog štopera.

 

11:59 – REKORDNI TRANSFER VOTFORDA

Novi premijerligaš Votford oborio je rekord po visini obeštećenja koje je platio za jednog igrača! Rekorder je Francuz Etijen Kapue (26), dosadašnji defanzivni vezni igrač Totenhema za koga je bivši klub Slaviše Jokanovića platio Pevcima 8 miliona evra.

11:47 – KASILJAS NA KORAK OD PORTA!

Porto će biti drugi klub u karijeri legende Real Madrida Ikera Kasiljasa (34), sudeći prema pisanju većine stranih medija. Posle 25 godina u Kraljevskom klubu (16 kao profesionalac), Kasiljas će preći u redove Zmajeva.

– Porto je zainteresovan za Ikera i Iker je zainteresovan za Porto – reči su agenta slavnog čuvara mreže Karla Kutropije.

Kasiljas je izabrao Porto zbog blizine sa Madridom, ali i zbog veličine kluba i ambicija koje aktuelni vicešampion Portugala ima svake sezone u Ligi šampiona. Sa novim klubom potpisaće dvogodišnji ugovor na osnovu kojeg će primati oko 3 miliona evra po sezoni, što je duplo manja plata nego što je imao u Realu.

10:06 –  IMOBILE IDE IZ DORTMUNDA

Italijanski napadač Ćiro Imobile nezadovoljan je u Borusiji. Nemci pišu da mu je jezik nepremostiva prepreka, a nije ni naročito društven, pa je često usamljen na azijskoj turneji. Direktor kluba Mihael Cork potvrdio je da klub pregovara o prodaji bivšeg igrača Torina. Sevilja bi mogla da bude njegova naredna stanica u karijeri.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

09:56 – AL HABSI SE VRAĆA U PREMIJER LIGU

Stouk sasvim sigurno ostaje bez Asmira Begovića, koji odlazi u Mančester junajted ili Čelsi, pa Mark Hjuz traži bekap opciju za novog prvog čuvara mreže Džejka Batlanda. Izbor je pao na iskusnog Alija Al-Habsija, koji i dalje stoji među stativama Redinga.

08:50 – PEVCI SLABE RIVALA

Totenhem navodno želi veznog igrača Evertona Džejmsa Mekkartija i spreman je da plati 20 miliona funti za njega.

08:41 – NOVO POGLAVLJE SALAH SAPUNICE

Ni Fiorentina, ni Inter – već Čelsi. Za sada… Mohamed Salah je fudbaler o kome se mnogo priča na Apeninima, pošto mu je istekla pozajmica u Fiorentini, koju klub iz Firence može ponovo da aktivira, ali Egipćanin želi u Inter, pa su dva kluba trenutno u nekoj vrsti rata. U međuvremenu, Salahov menadžer je potvrdio da će odlični napadač početi sa treninzima u njegovom klubu Čelsiju, a da li će se tamo i zadržati, ostaje da se vidi.

08:34 – BAKALI VALENSIJIN

Valensija ulaže u budućnost. Posle golgetera Selte Santija Mine (19), novi igrač kluba sa Mestalje postao je i njegov vršnjak, doskorašnji krilni igrač PSV-a, Belgijanac Zakarija Bakali. On je potpisao petogodišnji ugovor sa španskim klubom.