PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

SRPSKI FUDBAL U NOKAUTU: Gori smo čak i od Farana!

Objavljeno: 26.07.2014 11:30Izvor: Telegraf.rs

Srbija ostala bez ijednog kluba u kvalifikacijama za LE, čime ne mogu da se „pohvale“ čak ni konobari sa severa




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Srpski fudbal doživeo je totalni debakl u četvrtak uveče, kada nijedna naša ekipa nije uspela da se plasira u 3. kolo kvalifikacija Lige Evrope, što nije pošlo za rukom čak niFaranima, Islanđanima, Makedoncima ili Moldavcima!

Klupski fudbal u našoj zemlji se već godinama nalazi na najnižim granama, ali ovasezona je najgora u istoriji na međunarodnoj sceni. Naša tri tima u LE su uspela da završe takmičenje uveliko pre početka sezone u Superligi i nakon svega, ukupno, 720 provedenih minuta na terenu. Čukarički, Jagodina i Vojvodina su zajedno ostvarili tri trijumfa, dva remija i tri poraza uz gol razliku 9:10, čime su Srbiji doneli sramotnih 1,33 indeksnih poena, što će nas narednih sezona koštati još većeg sunovrata na listi UEFAi učešća sve tri ekipe još od prvog kola kvalifikacija.

Prošli i Islanđani

Međutim, loš bilans i ne bi toliko boleo da preksinoć nismo shvatili da nam je klupski fudbal u rangu sa Maltežanima, Velšanima, Albancima i ostalom boranijom, koja je ostala bez ijednog predstavnika u trećem kolu Lige Evropa. Ipak, u tom glibu nema mesta za komšije iz Hrvatske, Makedonije i BiH, ali ni za ekipe sa Islanda, Belorusije, Azerbejdžana, Kazahstana, pa čak i Farskih Ostrva... Klubovi iz pomenutih zemalja, čijim smo se imenima smejali prilikom svakog žreba, imaće u narednoj rundi kvalifikacija bar jednog predstavnika, što je za naše klubove postalo nemoguća misija.

Partizan čuva čast

Ukoliko i Partizan završi svoj pohod ka Ligi šampiona posle dvomeča sa Ludogorecom, poniženom i osramoćenom srpskom klupskom fudbalu više, verovatno, neće biti pomoći.

(P. P.)

Prošli, a slabije rangirani od Srbije

Slovačka Tranava i Trančin
Norveška Rozenborg i Molde
Mađarska Diošđer
Gruzija Čikura
Azerbejdžan Neftči
BiH Sarajevo
Moldavija Zimbru
Kazahstan Astana, Karagandi
Island Hafnafjordur, Strajnan
Makedonija Metalurg
Farska Ostrva Vikingur