PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

SLAVA, 14 MILIONA I 3 VELIKA MEČA U BEOGRADU: Partizan juri Ligu šampiona protiv BATE Borisova!

Objavljeno: 26.08.2015 09:55Izvor: Telegraf.rs

Meč je na programu večeras od 20.45 minuta u Humskoj




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Pet godina fudbaleri Partizana čekaju ovakvu priliku, a čak 10 pred svojim navijačima! Priliku da ih jedan meč deli od trećeg učešća u grupnoj fazi Lige šampiona. Te 2010. godine su uspeli i eliminisali Anderleht, ali su 2005. u Beogradu poraženi od Artmedije na penale.

Sada, crno-bele od velikog koraka deli beloruski stepenik zvani BATE Borisov. Tim koji ima veliko iskustvo igranja u Ligi šampiona i tim koji iz prvog meča nosi minimalnu prednost i pobedu od 1:0. Susret počinje od 20.45 minuta.

Baš tada se videlo da Belorusi nisu bauk i da Partizan može da igra fudbal protiv njih. Danas bi verovatno bila druga priča da je Andrija Živković iskoristio barem jedan od ona dva zicera. Ili, da sudija nije prestrogo isključio Marka Jevtovića. Elem, i pored zaostatka, Partizan je večeras favorit što potvrđuju i kladionice koje su ”nesvesno” projektovale da će crno-beli pobediti sa 1:0.

– Prihvatio bih svaki ishod da uđemo u Ligu šampiona. Pristajem i na penale, samo da napravimo još taj korak – rekao je trener Partizana Zoran Milinković na konferenciji za medije, dok je vezista Darko Brašanac dao zanimljiviju izjavu:

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

– Teško sam preživeo utakmice protiv Anderlehta i Njukasla. Sećam se i Artmedije kada smo poraženi na penale. Pristali bismo, naravno, ponovo na takav epilog jer je najbitnije da uđemo u LŠ. Samo ne znam koliko bi to bilo pametno zbog naših navijača i porodice.

Ulog nije samo prestiž i satisfakcija igranja najelitnijeg evropskog takmičenja. Ulog je i novac. I to veliki. Ukoliko crno-beli prošu BATE, zaradiće 14 miliona evra. Eventualan poraz i grupna faza LIge Evrope doneće im ”samo” 5.4 miliona evra.

Partizanovi mečevi na punom stadionu: Ova generacija je napravila nešto što prethodne nisu mogle! (VIDEO)

Ovaj dvomeč je prvi međusobni susret koji Partizan i BATE igraju. Ukupno je odigrano sedam mečeva između srpskih i beloruskih timova, a skor je 3-2-2. S tim da su srpski timovi dobili poslednja dva dvomeča.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Stadion u Humskoj je odavno rasprodat i nema sumnje da Beloruse očekuje paklena atmosfera Grobara. Donekle su u strahu i zbog tradicije koja kaže da je Partizan pobedio pet od šest mečeva kod kuće u okviru kvalifikacija. Međutim, BATE je uspeo da preskoči plej of LŠ sva tri puta, a na čak pet poslednjih mečeva nisu doživeli poraz.

GROBARI ZOVU NA PLATO ISPRED JUGA: Dođite da pokažemo vernost, čak i ako ne prođemo BATE

Crno-beli su u Borisovu odigrali 100. meč u LŠ i KEŠ, a revanš u Humskoj će biti emotivan i zbog toga što će legenda i kapiten Saša Ilić upisati svoj 50. meč. Upravo će Ilić najverovatnije zameniti Jevtovića na terenu, a da ima snage za skoro čitav meč pokazao je na poslednjem gostovanju u Čačku.

Pogledajte kako je izgledoa poslednji trening pred BATE…

OČEKIVANE POSTAVE:

PARTIZAN: Ž. Živković, Vulićević, Balažic, Fabrisio, Petrović, Brašanac, Ilić, Babović, A. Živković, Oumaru, Božinov.

BATE BORISOV: Černik, Žavnerčik, Poljakov, Milunović, Mladenović, Aleksijevič, Jablonski, Staševič, Hleb, Karnicki, Rodionov.

Ostali mečevi:

Apoel – Astana (prvi meč 0:1)
Bajer Leverkuzen – Lacio (0:1)
CSKA Moskva – Sporting Lisabon (1:2)
Briž – Mančester Junajted (1:3)