PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

ŠAMAR SRBIJI: Sud u Lozani dodelio Albancima tri boda iz meča u Beogradu!

Objavljeno: 10.07.2015 11:04Izvor: Telegraf.rs

Sud za Sportsku arbitražu poništio je odluku UEFA i dodelio pobedu albanskoj selekciji u prekinutom susretu protiv naše reprezentacije u Beogradu




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Novi udarac srpskom fudbalu i sportu! Sud za sportsku arbitražu u Lozani poništio je odluku UEFA u slučaju događaja na meču Srbija – Albanija u Beogradu i dodelio tri boda iz tog duela albanskoj reprezentaciji.

Obe strane, su posle odluke koju je donela Evropska fudbalska unija, uputile, žalbe u Lozanu, ali je očigledno lobi Albanaca bio mnogo jači i odluka je preokrenuta u njihovu korist. To je u neku ruku u bilo najavljivano prethodnih dana, a o tome su najviše pisali danski mediji.

UEFA je u slučaju “dron” prvobitno registrovala utakmicu službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, jer je prekid izazvao dron sa zastavom “Velike Albanije” za koji su bili odgovorni albanski navijači, ali da je Srbiji oduzela ista ta tri boda zbog loše organizacije i upada navijača na teren koji su se tukli sa albanskim reprezentativcima.

Ovo ništa bitno neće izmeniti situaciju na tabeli kada je u pitanju naša selekcija, osim što je i definitivno potvrdilo da Srbija neće ići na Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Srbija je ostala sa samo 1 bodom iz pet mečeva, dok Albanija sada ima 10 bodova iz četiri utakmice, koliko i Danska iz pet duela. Portugalija je prva sa 12 bodova.

Dakle, nakon što smo doživeli organizacioni poraz u Humskoj u oktobru 2014. godine kada su nam još nepoznati počinioci poslali dron sa “velikoalbanskom” zastavom koji je i izazvao haos, sada smo doživeli i diplomatsko poniženje koje pokazuje kakav ugled ima naša država u svetu.