PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

RASPADTIZAN! Lutajući crno-beli cirkus se blamirao i u Lučanima!

Objavljeno: 26.10.2015 02:17Izvor: Telegraf.rs

Srpski šampion opet prosipa bodove, posle 2:2 protiv Mladosti za vodećom Crvenom zvezdom kaska 16 bodova




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Novi remi Partizana! U Lučanima aktuelni šampion nije uspeo da savlada Mladost u 15. kolu Superlige, kojim se zatvara prvi krug takmičenja po novom sistemu.

Putujući, blamirajuci crno-beli cirkus imao je još jednu tačku, ovog puta u Lučanima.

Na terenu kojeg bi se postideli i albanski drugoligaši, ali i Tomas Edison kada bi mogao da vidi jačinu reflektora slabiju od njegovih sijalica.

Na zapadu Srbije, dakle nisšta novo ni sa Ljubinkom Drulovićem. Partizan prosipa bodove i nastavlja da gura Zvezdu ka rekordno brzo osvojenoj tituli.

Ne bojte se, nije za ovo kriva uprava Partizana, ni igrači, ni navijači vernog Juga, niko nije.

Desilo se šampionu, stoti put od početka sezone da deluje kao pokojni Hajduk iz Kule.

Pitamo se da li je izvestaj uopste potreban ovde, ali ajde…

Partizan je gubio na očajnom terenu u Lučanima, a domaća ekipa nije uspevala da nadigra aktuelnog šampiona u drugom poluvremenu, kada su crno-beli i stigli do izjednačujućeg gola. U finišu su crno-beli konačno poveli, ali su šokirani nakon prekida u 89. minutu.

Glavni utisak je da je Partizanova odbrana ubedljivo najslabiji segment igre crno-belih, jer su primili makar gol na svim zvaničnim mečevima od početka sezone izuzev prva četiri.

Dobra vest za crno-bele da je posle dvadesetak dana zaigrao Abubakar Oumaru, od 60. minuta, čije se prisustvo itekako osetilo u igri crno-belih.

Početna inicijativa crno-belih prekinuta je u desetom minutu, nakon kontre domaćih. Kitanovski je sa desne strane lako prošao Fabrisija i proigrao Lepovića koji je imao prostora zbog proklizavanja Ostojića. Lepović je šutirao, odbranio mu je Živković, ali je odbitak “pokupio” i upisao prvi pogodak.

To je bio ukupno 14. gol koji je aktuelni šampion primio na gostovanjima, a ukupno 20 od početka sezone. Toliko je Partizan primio tokom cele prošle sezone.

Samo četiri minuta kasnije je Partizan mogao do izjednačenja – Stevanović je iskosa šutirao sa leve strane, a odbijenu loptu iz neposredne blizine glavom je mogao da ubaci u mrežu Saša Lukić, ali je Živanović ispred gol linije spasio domaće.

Onda je Nemanja Petrović nedugo potom sa 25 metara silovito šutirao i pogodio prečku…

Bilo je posla za oba golmana, agilni su bili Stevanović, Babović i Ostojić, ali do kraja poluvremena crno-beli do gola nisu mogli, a teren se sve više raspadao kako je meč odmicao.

Još jači pritisak crno-belih isplatio se već u 48. minutu – Subić je centrirao na suprotnu stativu, tu je čekao Božinov i glavom pogodio upravo stativu, lopta je završila kod Babovića, koji je maltene iz pada, lob udarcem, savladao Krznarića iz neposredne blizine.

Negodovali su Božinov i Lukić što su morali da ustupe mesta Oumaruu i Ninkoviću, ali su se te izmene ispostavile kao dobre odluke trenera Drulovića.

Domaći su preko najboljeg strelca kluba Saše Jovanovića imali lepu priliku da vrate vođstvo, ali uporniji Partizan je na kraju nagrađen preokretom. Petar Grbić je solo akcijom izludeo čuvara Živanovića, približio se golu i iz mrtvog ugla ubacio loptu u mrežu.

Konačni šok je ipak usledio u 89. minutu, posle prekida. Po zemlji je izveo slobodan udarac Gavrić, a Živković je prosto morao bolje da interveniše.

Tog momenta Partizan postaje ekipa koja je primila više golova (ukupno 21) od poslednjeplasirane ekipe (Jagodina).

Poslednja šansa bila je za Šaponjića koji je izašao sam pred gomana i poslao loptu daleko iznad prečke.

Od ovakvih crno-belih više se ne zna šta da se očekuje… pa i na sledećem meču, prvom u Kupu Srbije, protiv Sinđelića. Naredni meč u šampionatu, šampion igra u Gornjem Milanovcu protiv Metalca.

SUPERLIGA, 15. koo

Petak

Čukarički – Spartak 3:0

Subota

OFK Beograd – Metalac 1:0
Crvena zvezda – Borac 4:2
Radnički Niš – Rad 1:0
Radnik Surdulica – Novi Pazar 2:0
Javor – Jagodina 1:1

Nedelja

Voždovac – Vojvodina 0:0

Mladost Lučani – Partizan 2:2
(Lepović 10, Gavrić 89 – Babović 48, Grbić 81)

TABELA: Crvena zvezda 41, Borac 27, Partizan 25, Čukarički 25, Radnički 25, Javor 24, Vojvodina 21, Novi Pazar 19, Voždovac 18, Mladost 17, OFK Beograd 15, Metalac 15, Radnik 14, Rad 13, Jagodina 11, Spartak 7 (-4).