PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PUTIN ODREŠIO KESU: Gasprom spremio 20 miliona evra za Zvezdu?!

Objavljeno: 12.03.2015 09:35Izvor: Kurir

Koliko je "Gasprom" bio korektan u saradnji sa Zvezdom svedoči i to da su dva puta do sada pravili anekse ugovora i uvećavali godišnje donacije




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Fudbalski klub Crvena zvezda i generalni sponzor "Gasprom" nalaze se pred potpisivanjem novog petogodišnjeg sponzorskog ugovora, vrednog 20 miliona evra!

Dosadašnji ugovor ističe na leto, a novi bi trebalo da bude potpisan u narednih desetak dana.

Crvena zvezda bi parama od ruskog giganta pre svega morala da sanira sportske dugove kako bi obezbedila UEFA licencu za igranje u evrotakmičenjima.

Postojala je bojazan zbog zaustavljanju izgradnje "Južnog toka" da se "Gasprom" povuče iz srpskog kluba u kome je već pet godina generalni sponzor. Bojazan se u panični strah pretvorila posle poslednjih izjava generalnog direktora NIS Kirila Kravčenka "da ugovor treba zaraditi rezultatima na sportskom terenu".

Po svemu sudeći izjave prvog čoveka NIS-a odnosile su se na visinu ugovora, jer se neće ispuniti želja crveno-belih da se ugovor sa sadašnjašnja četiri miliona poveća na šest miliona godišnje.

Koliko je "Gasprom" bio korektan u saradnji sa Zvezdom svedoči i to da su dva puta do sada pravili anekse ugovora i uvećavali godišnje donacije. Počeli su 2010. godine sa 2,7 miliona evra, 2012. su podigli na četiri, pa na 4,5 miliona evra po sezoni.