PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

PROGNOZA GODINE: Dva tima će odbraniti titulu prvaka, a to nisu Zvezda i Juventus!

Objavljeno: 20.09.2014 19:25Izvor: Telegraf.rs

Međunarodni centar za sportske studije iz Nojštadtelu matematički proračunao ko će biti prvaci u Ligama "petice"




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Nova fudbalska sezona u Evropi polako se zahuktava, a kao što obično biva još tokom leta se počne sa predviđanjem novih šampiona u najjačim ligama na svetu, naročito među kladioničarima. Zato su u Međunarodnom centru za sportske studije (CIES) kao i prethodne četiri godine i ove godine koristeći se čistom matematikom predvideli ko će biti prvaci u pet najjačih takmičenja na svetu.

U CIES-u su koristeći se varijablama kao što su status fudbalera, timska kohezija i ambicije kluba izračunali kakav će biti poredak na kraju sezone u BundesligiPremijer ligi, PrimeriSeriji A i Ligi 1, a rezultati će možda pojedine iznenaditi.

Srbija i njen šampion ih bar za sada ne zanima.

Faktor koji se tiče statusa fudbalera određuje ukupan broj minuta koje su igrači proveli na terenu prethodne godine, ali i rezultati koje je njihov tim ostvario sa njima u timu. Timska kohezija je procenat od ukupnog broja minuta i prosečan broj sezona koje su fudbaleri proveli u tom timu.

Najvažniji faktor je svakako ambicija kluba, što su rekli u zaposleni u CIES-u, a ona je određena trajanjem ugovora ključnih fudbalera u timu, ali i odnosom dovedenih pojačanja i prodatih fudbalera sa druge strane. Kada se sve ovo uzme u obzir rezultati su sledeći.

U Primeri Atletiko Madrid neće uspeti da odbrani titulu koju je iznenađujuće osvojio prošle sezone, već će se pehar prvaka Španije posle godinu dana vratiti u Barselonu. Drugo mesto zauzeće Real iz Madrida, dok će aktuelni šampion biti tek treći.

I u Italiji će doći do smene na vrhu. Juventus će posle četiri godine dominacije morati da prepusti trofej nekom drugom, a to će biti Roma koja na titulu čeka još od 2001. godine. “Stara dama” će ovog puta morati da se zadovolji drugim mestom, treća će bitiFiorentina, a četvrti Milan.

Mančester Siti neće uspeti da dobrani titulu ui Premijer ligi, jer će ona pripasti Murinjovom Čelsiju, a “građani” će biti odmah iza njih. Silno pojačanom Liverpulu ni ove godine se neće posrećiti i ostaće bez titulu, a šampiont će završiti na trećoj poziciji, Arsenal će biti četvrti, dok će Mančester junajted i ove godine ostati bez Lige šampiona, ali će ipak igrati u Evropi.

Bajern Minhen će i ove godine uspeti da odbrani pehar šampiona Bundeslige, aBorusija iz Dortmunda će biti viceprvak. Treća pozicija pripašće Borusiji iz Menhengladbaha, četvrta Bajeru iz Leverkuzena, a peta Šalkeu.

Kao i Bajern u Nemačkoj, tako će Pari Sen Žermen trijumfovati u Francuskoj ispred LilaOlimpika iz Marselja, dok će prošlosezonski vicešampion Monako biti tek četvrti.

Pored toga ko će biti šampion u Međunarodnom centru za sportske studije predvideli su i koji će timovi napustiti elitna takmičenja, pa će tako u španskoj Segundi završiti Eibar, Kordoba i Alemerija, u Čempionšip će se vratiti KPR, a slediće ga Sanderlend i Kristal Palas, u Cvajtu će Frajburg Ajntraht i Paderborn, u Seriju B će otići Empoli, Ćezena i Kjevo, dok će iz francuske prve lige ispasti Nica, Lans i Kaen.

Konačna prognoza:

ITALIJA: Roma
NEMAČKA: Bajern Minhen
ENGLESKA: Čelsi
ŠPANIJA: Barselona
FRANCUSKA: PSŽ