PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Poznata većina potencijalnih rivala srpskih klubova: Partizan nosilac u drugom kolu kvalifikacija!

Objavljeno: 14.05.2015 11:04Izvor: Telegraf.rs

Fudbaleri Partizana nastupaće u kvalifikacijama za Ligu šampiona za sezonu 2015/2016, a biće povlašćen u žrebu




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Sada je i zvanično: Novi šampion Srbije je Partizan, 26. put u klupskoj istoriji, i naredne sezone predstavljaće našu zemlju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Srbiju će u takmičenjima pod okriljem UEFA, pored Partizana, predstavljati i Crvena zvezda – pod uslovom da reši problem sa licencom, Čukarički, i najverovatnije Vojvodina, ukoliko Novosađani sačuvaju četvrtu poziciju ispred Novog Pazara u preostala dva kola.

Partizan šampion, Zvezdi sad “visi” i drugo mesto, slavlje u Humskoj zakazano za subotu!

Crno-beli su se, dakle, izborili za novu priliku da ponove uspehe iz 2003. i 2010. godine kada su bili deo evropskog krema, a sada ih čeka novi pokušaj da prokrče put do slave. Trnovit, ali ne i nedostižan.

Pored brojnih faktora koji moraju da se poklope za ostvarenje cilja o kome sanjaju svi navijači Partizana, crno-belima će biti potrebno savezništvo sreće na žrebu.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Već sada su, na osnovu sabranih koeficijenata, poznata i imena potencijalnih protivnika našeg tima, koji će i u narednoj takmičarskoj kampanji krenuti iz drugog kruga kvalifikacija kao nosilac.

Klinac (17) golom srušio voljenu Zvezdu: Poseban je osećaj dati gol na Marakani, jer i ja sam Delija! (VIDEO)

Ako aktuelni poredak na tabelama liga sa manjim koeficijentima ostane na snazi do kraja sezone, Partizan bi u drugom krugu mogao da se sastane sa nekom od sledećih ekipa: Sarajevo, Ventspils, Targu Mureš, Dila Đori, Dačia, Trenčín, Levadia, Žalgiris, Astana, Pjunik, Rudar, Vardar, Stjarnan, Santa Koloma, Fola Eš-sur-Alzette, Dandalk, Hibernians. 

Ukoliko crno-beli pregrme tu fazu, u borbi za plasman u plej-of bi mogli da naiđu na daleko ozbiljnije izazove i timove poput Bazela, Red Bula, Viktorije Plzen, Seltika, APOELA, BATE Borisova, Ludogoreca, zagrebačkog Dinama, Maribora i Makabi Tel Aviva.

Zvezda i Vojvodina će takmičenje u kvalifikacijama za Ligu Evrope početi kao povlašćeni u prvom krugu kvalifikacija, za razliku od Čukaričkog, koji će u toj fazi biti među nepovlašćenim ekipama.

Potencijalni rivali crvo-belih i Novosađana na startu su Vaduc, Celje, Ferencvaroš, Nome Kalju, Flora, Sutjeska, Skonto, Vkingur, Renova, Od Grenland, Kukeši, Škendija, Tirana, Šerif, Gelntoran, Lusitanis, Lahti, Jelgava…

Pod uslovom da prođu u naredni kvalifikacioni krug i Zvezda i Vojvodina će ponovo biti u “gornjem” delu žreba, pa mogu očekivati, na papiru lakše rivale u borbi za treću rundu.