PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

POGLEDAJTE: Rekorder Jović propustio dve kolosalne prilike protiv Partizana

Objavljeno: 18.10.2014 21:47Izvor: Kurir

Fudbaleri Crvene zvezde imali su dve sjajne prilike u prvom poluvremenu 147. večitog derbija, ali se oba puta propisno obrukao mladi Luka Jović




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

BEOGRAD - Fudbaleri Crvene zvezde imali su dve sjajne prilike u prvom poluvremenu 147. večitog derbija, ali se oba puta propisno obrukao mladi Luka Jović.

Zvezda je u prvih 45 minuta igre bila za nijansu bolji rival od Partizana, a crveno-beli su u dva navrata stigli na korak od gola.

Gosti su prvu kolosalnu priliku propustili u 24. minutu. Bila je to neverovatna prilika -Luka Jović je bio sam na pet metara od gola Lukača posle dodavanja Lazovića, ali je njegov šut otišao iznad prečke.

Napadač Crvene zvezde je u 35. minutu, po drugi put na meču, promašio veliku priliku. Bosančić je poslao loptu ka šesnaestercu Partizana, a Jović koristi neodlučnost Volkova Ćirkovića. Međutim, on ovog puta slabo šutira i golman Lukač lako zaustavlja njegov novi pokušaj.

Luka Jović, sa 16 godina, devet meseci i 25 dana, postao je večeras najmlađi fudbaler u istoriji večitih derbija. Trener Zvezde Nenad Lalatović odlučio je da na utakmici protiv Partizana šansu od prvog minuta ukaže mladom Joviću.

 

Prethodni rekord držao je nekadašnji kapiten crveno-belih Dejan Stanković, koji je prvu utakmicu protiv večitog rivala odigrao sa 17 godina i šest meseci.