PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Pet fudbalera pobeglo iz Engleske u džihad! Jedan ima veze sa Kristijanom Ronaldom

Objavljeno: 25.01.2015 23:14Izvor: Telegraf.rs

Petorica Portugalaca u različitim vremenima stigli u London da igraju fudbal, ali su u međuvremenu postali članovi ozloglašenog ISIS-a




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Engleska je u šoku! Petorica fudbalera iz istočnog Londona osumnjičeni su da su da su usko povezani sa teroristom Džihadi Džonom koji je uzburkao javnost videom u kom se vidi kako pobunjenici odsecaju glavu novinaru Džejmsu Foliju.

Fudbaleri su nedavno pobegli iz Londona kako bi se pridružili ISIS, a svi su odvojeno došli na Ostrvo kako bi igrali fudbal.

Zanimljivo, svi su Portugalci i jedan od njih je trenirao u akademiji gde su fudbalske korake učili Luis Figo i Kristijano Ronaldo.

U pitanju je Fabio Pokas koji je 2012. godine stigao iz Lisabona u London. Igrao je za nekoliko amaterskih klubova, gde mu je trener obećao da će ga probiti dalje ukoliko preko leta bude dobro trenirao.

Međutim, on je ispario, postao pristalica ISIS-a, i uzeo je novo ime Abduraham Al Andalus.

Foto: ukfffc.co.uk

Foto: ukfffc.co.uk

S druge strane, njegov ”ratni kolega” Selso Rodriges da Košta je čak trenirao jednu sezonu sa ARsenalom, ali nije dobio ugovor na kraju. Napustio je London i pridružio se bratu u Siriji.

Riženald Saraiva je prvi od njih petorice koji je otišao u Siriju da ratuje, a takođe među prvima je ”tvitnuo” ubistvo Folija. Englezi se nadaju da će moći da ga uhvate preko sina koji živi u Londonu.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Nero Saraiva je čovek koji je navodno snimao neka ubistva britanskih državljana, a u Siriju je otišao na leto 2012. godine.

Peti član ove ”fudbalske družine” je čovek pod imenom Sandro koji je navodno poginuo u oktobru.