PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

OŠTETILI BOGINJU: Nemci tokom proslave ogrebali pehar vredan više od 10 miliona evra

Objavljeno: 21.07.2014 00:39Izvor: Kurir

Prvi čovek nemačkog fudbala Volfgang Nirzbah je otkrio i da je za to odgovran neko od igrača, ali nije želeo da kaže ko je to učinio, jer se navodno ne zna




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Fudbaleri Nemačke su tokom proslave titule šampiona sveta po povratku u otadžbinu oštetili pehar namenjem osvajaču Mundijala u Braziluu.

Prvi čovek nemačkog fudbala Volfgang Nirzbah je otkrio i da je za to odgovran neko od igrača, ali nije želeo da kaže ko je to učinio, jer se navodno ne zna.

"U jednom trenutku je mali deo sa trofeja otpao, ali nemojte da brinete. Angažovali smo specijaliste da ga poprave. Mi smo organizovali istragu da bismo pronašli ko je to učinio, ali ona nije dala rezultate", rekao je Nirzbah.

Na svu sreću je FIFA Nemcima dala da ponesu kući samo repliku “Zlatne boginje” koju su podigli na Marakani posle trijumfa nad Argentincima,(1:0) jer original košta više od 10 miliona evra.

Svetska kuća fudbala je nepoverljiva prema nacionalnim savezima i zato im ne dopušta da tokom četiri godine zadrže trofej, jer je 1983. godine ukraden prvobitni trofej Žila Rimea koji je prešao u trajno vlasništvo Brazilaca posle njihove treće titule šampiona planete.