PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NIKAD JAČI PRELAZNI ROK ZA VEČITE: Ko je izabrao bolje - Zvezda ili Partizan?

Objavljeno: 30.06.2015 00:36Izvor: Telegraf.rs

Večiti rivali posle dugo vremena, čini se, napravili dobar posao u prelaznom roku.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Prelazni rok u Zvezdi i Partizanu odavno nije bio toliko uzbudljiv i sadržajan kao ovog varljivog leta. Nije preterivanje ako upotrebimo i jaču reč da ga opišemo – bombastičan! 

I zaista, ne pamtimo kada se poslednji put dogodilo da ovako veliki broj “pristojnih” igrača (makar na papiru) za kratko vreme ode ka Autokomandi odakle su jedni krenuli ka Humskoj, a drugi produžili uz Ljutice Bogdana.

Izraelac šokirao Delije i Grobare: Stojković mi je rekao da je Zvezda najveći klub u Srbiji!

Ko je bolje pazario? Zvezda ili Partizan? Teško je reći…

Pokazaće vreme, naravno, a dok ne krenu borbe na terenu napravićemo presek do sada urađenog na obe strane Topčiderskog brda, gde je prethodnih mesec dana bilo uzavrelo kao u ekspres loncu. I, izgleda da tu nije kraj…

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Važno je napomenuti da su klubovi ovog leta bili primorani da deluju ekspeditivnije zbog ranijeg početka sezone, pa je i to faktor koji je svakako bitno uticao da igrači kao na traci pristižu na obe strane.

Svetski šampion blizu ostanka u Humskoj!

Šampion Partizan zaokružio je, reklo bi se vrlo dobar posao u prelaznom roku, dovođenjem brzonogog Kamerunca Oumarua Abubakara, koji je ovdašnjoj fudbalskoj javnosti poznat po kratkim ulogama u OFK Beogradu i Zvezdi, ali najviše po sjajnim izdanjima u dresu Vojvodine.

Sa Kameruncem napred, uz Andriju Živkovića, pod uslovom da zlatni omladinac ostane, ali i Božinova, Partizan bi mogao da ima pakleno dobar ofanzivni materijal, i više nego obećavajući da napravi iskorak više u Evropi u odnosu na prethodnu sezonu.

Foto: Crvenazvezdafk.com

Foto: Crvenazvezdafk.com

TRANSFER BOMBA U HUMSKOJ: Partizan konačno ulovio Oumarua!

Pored Božinova i nadolazećeg Oumarua, trener Zoran Milinković dobio je još trojicu igrača od kojih bi mogao da dobije kvalitet više: Jevtovića, Fabricija i Trujića.

Na drugoj strani Zvezda je ponovo otvorila vrata za ulazak većeg broj stranaca, što nije bio slučaj prethodne dve, tri sezone, kada se klub, usled finansijskih problema (koji ga i dalje pritiskaju), odlučio da se osloni pretežno na domaće snage.

Crveno-beli su ovog leta angažovali čak četvoricu stranaca solidnih biografija poput Ibanjeza, momka koji je svojevremeno bio standardan član prve postave zagrebačkog Dinama, te Izraelca Vereda o kome se malo zna, ali je njegovo dugogodišnje iksustvo u Makabi Haifi i 130 utakmica koje je tamo odigrao nešto što nikako nije za bacanje.

Foto: Crvenazvezdafk.com

Foto: Crvenazvezdafk.com

Druga dvojica su Matos iz Pazara i Portugalac Hugo Vieira, napadač na čijem je dolasku insistirao trener Miodrag Božović, jer ga je mnogo puta gledao u Rusiji, gde je ovaj igrao za Torpedo i ostavio dobar utisak na Grofa.

Sada ostaje da se vidi kako će se novajlije uklopiti u zamisli Milinkovića i Božovića, i da li će, a moraće što pre, jer nova sezona samo što nije počela, što je sjajna vest za navijače, jer će ubrzo na delu moći da se uvere da li su brojna pojačanja zaista pun pogodak ili je samo reč o gomili proseka.

Samo da ne bude po staroj narodnoj “tresla se gora, rodio se miš”.

Nego, šta vi mislite?

Dosadašnja pojačanja Večitih rivala

PARTIZAN: Fabricio Dornelaš (Bragantino, pozajmica), Nikola Trujić (Napredak, došao kao slobodan igrač), Marko Jevtović (Novi Pazar, plaćeno obeštećenje), Valeri Božinov (Ternana, došao kao slobodan igrač), Abubakar Oumaru (Beveren, došao kao slobodan igrač)

ZVEZDA: Bruno Matos (Novi Pazar, plaćeno obeštećenje), Idan Vered (Makabi Haifa, došao kao slobodan igrač), Zoran Rendulić (Čukarički, došao kao slobodan igrač), Luis Ibanjez (Đer, došao kao slobodan igrač) Hugo Vieira (Torpedo, došao kao slobodan igrač)