PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NAJGORI U OVOM VEKU: U Evropi nema lošijih od Partizana

Objavljeno: 13.12.2014 09:11Izvor: Kurir

Naš najuspešniji klub u prethodnih 10 sezona na međunarodnoj sceni ostvario samo jednu ligašku pobedu




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Najuspešniji srpski klub na međunarodnoj sceni u ovom veku ujedno je i jedan od najgorih u poslednjih 10 sezona u Ligi Evrope i Ligi šampiona, pošto je u prethodnoj deceniji ostvario samo jedan trijumf na čak 32 utakmice!

Partizan je preksinoć na stadionu u Humskoj okončao još jednu katastrofalnu epizodu u evropskim takmičenjima. Iako su za rivala imali prosečnu grčku ekipu Asterasa (0:0), crno-beli su ponovo ostali bez ijedne pobede u grupi, uz samo jedan postignuti pogodak u grupi C Lige Evropa. Ipak, remijem bez golova protiv Grka Partizan je stigao do devetog osvojenog boda za 10 godina igranja u dva najkvalitetnija evropska takmičenja. 

Najgore od svega je to što je klub iz Humske ubedljivo najbolja ekipa na ovim prostorima, koja često stiže do grupne faze LE i LŠ. 

Poređenja radi, hrvatska Rijeka, finski Helsinki ili azerbejdžanski Karabag, klubovi koje je Partizan ne tako davno s lakoćom i ubedljivo pobeđivao, samo u 2014/15. su osvojili dva, odnosno tri boda manje nego crno-beli u prethodnih deset sezona.

Poniženja u baražu
TIKVA, ŠAMROK, AEL...

Partizan je u prethodnih 10 sezona četiri puta ostao bez takmičenja u grupnoj fazi, a crno-bele su svaki put izbacivali slabašni timovi iz Izraela, Irske, Bugarske i Izraela. Tako su Artmedija, APOEL, AEL, Fenerbahče, Genk i dva puta Ludogorec koštali Partizan plasmana u Ligu šampiona, dok su Petak Tikva, Šamrok i Tun zaustavili crno-bele na poslednjoj stepenici ka Lige Evrope.