PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

NA POMOLU NAJVEĆI TRANSFER SRPSKOG FUDBALA: Barselona kupuje igrača Vojvodine!

Objavljeno: 22.01.2015 20:06Izvor: Telegraf.rs

Verovatno najveća transfer bomba u poslednjih 20 godina u srpskom fudbalu bi mogla da se dogodi uskoro. Slavni španski klub ozbiljno je zagrizao i spreman je da kupi jednog od najtalentovanijih evropskih defaznivaca, a ima i plan kako da zaobiđe zabranu transfera koju je dobio od FIFA samo kako bi Srbin stigao na Kamp Nou




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ogromna transfer bomba u srpskom fudbalu bi mogla uskoro da odjekne! Talentovani štoperVojvodineSrđan Babić nalazi se na meti Barselone koja je ozbiljno zagrizla da ga dovede u svoje redove, međutim, najveći problem joj predstavlja jednogodišnja zabrana transfera koju je dobila.

Kako piše katalonski sportski list “Sport” prelazak Babića je u jednom trenutku delovao kao gotova stvar i nije sporna želja čelnika sa “Kamp Noua” da talentovani štoper što pre stigne u taj klub, ali već pomenuta suspenzija im predstavlja najveću prepreku u njegovom angažovanju.

Skauti Katalonaca su se u početku raspitivali kod Gorana Marića koji je sin trenera Novosađana Zorana Marića o kvalitetima omladinskog reprezentativca Srbije, a zatim su i dolazili u Novi Sad kako bi ga uživo posmatrali, ali i razgovarali direktno sa trenerom. Babić ih je uverio da bi mogao da bude pravo rešenje za njih i budućnost kluba.

U Barseloni su upoznati i sa time da će im biti potrebno oko dva miliona evra da plate obeštećenje “lalama” i na to su spremni da pristanu, samo da uspeju da ga nekako dovedu u svoje redove, a izgleda da imaju nekoliko rešenja kako da ipak, preteknu konkurente za potpis 19-godišnjeg defanzivca, koga jure još Sampdorija i Mančester junajted.

Jedna od mogućih opcija za Katalonce, jeste da otkupe Babića, pošto njima nije zabranjena kupovina fudbalera, već samo registracija novih igrača, i da ga ostave na jednogodišnjoj pozajmici u Vojvodini, a da se kada istekne suspenzija preseli na “Kamp Nou”.

Ili kao druga opcija, da jedan od najperspektivnijih mladih štopera odmah ode u Španiju i bude priključen Barseloni B zajedno sa ostalim članovima “La Masije” i neko vreme se privikava i uči specifičan sistem igre koji gaji španski velikan. Bilo kako bilo, u katalonskom klubu će morati brzo da reaguju, jer je red zainteresovanih za njegove usluge sve veći, a veoma su male opcije da ga i sledeće godine gledamo na našim terenima.