PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Na današnji dan je Stojke postao idol Delija, a Zvezda je objavila video kojim pokazuje da je on za nju ružna prošlost (VIDEO)

Objavljeno: 01.12.2016 15:38Izvor: Telegraf.rs

Crveno-beli očigledno nikada neće oprostiti svom bivšem golmanu, što dokazuje i snimak najbitnijih momenata duela sa Romom, koji je odigran upravo 1. decembra




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Crvena zvezda je na današnji dan odigrala jednu od najupečatljivijih utakmica i ostvarila jednu od najvećih pobeda u 21. veku. Pobedila je Romu sa 3:1 na Marakani u spektakularnom meču koji je obeležilo nekoliko detalja, poput golčine Nikole Žigića i odbranjenog penala Vladimira Stojkovića.

Počelo je dotad neviđeno komplikovanom koreografijom Delija koji su Sever obojili u ”maskirno”, a u centru formirali grb sa ogromnim natpisom ”severna armija”.

Ipak, meč nije najbolje počeo za Zvezdu, pošto je Šabani Nonda doveo Romu u vođstvo u 23. minutu. Žigić je izjednačio do poluvremena, a u završnici meča su viđena dva sjajna gola kojima je Zvezda nokautirala Vučicu.

Najpre Purović bombom sa oko 20 metara, a potom i Nikola Žigić neverovatnim golom sa oko 35 metara udaljenosti u 86. minutu i to slabijom levom nogom. Bio je to gol koji se i dalje prepričava na Marakani i jedan od lepših koji je viđen na tom stadionu.

Tu nije bio kraj uzbuđenjima, pošto je Roma ubrzo posle gola došla do penala. Odogovrnost je preuzeo Antonio Kasano, koji je hteo da ponizi Vladimira Stojkovića, koji je tada branio za Zvezdu.

Printskrin: Youtube/CrniGuja

Printskrin: Youtube/CrniGuja

Stojke je krenuo da se baca, a Kasano je izveo ”Panjenku”, međutim, brzo je ustao sa poda i uhatio živu loptu. Posle toga je došlo i do njegovog okreta ka Severu i ljubljenja Zvezdinog grba.

Posle toga bio je idol navijača, jer je i gol-razlika bila bitna Zvezdi u toj grupi, i tada je dobila priliku da u poslednjoj utakmici protiv Strazbura juri proleće u Evropi.

Svi znamo šta se nekoliko godina kasnije desilo i kako je Stojković ujeo za srce navijače i klub kada je potpisao za Partizan. Posebno kada je na derbiju prišao Grobarima sa majicom na kojoj je pisalo ”Oprostite mi moju ružnu prošlost”.

To mu niko nije oprostio na Marakani. Tako je i na godišnjicu utakmice sa Romom objavljen skraćeni snimak sećanja na najupečatljivije trenutke sa tog meča od pre 12 godina.

Na snimku je isečen trenutak kada Stojković brani penal, iako je jedan od najvažnijih. Ni Zvezda mu očigledno nije, niti će mu oprostiti, a verovatno želi da pokaže da je i Stojković za njih ”ružna prošlost”.

Pogledajte Zvezdin snimak kojim se prisetila na Zvezdane momente, ali bez Stojkovićevog.

(Telegraf.rs)