PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Maravić: Srbiji kazna za prošlost

Objavljeno: 24.10.2014 13:25Izvor: B92

Bivši funckioner UEFA Dušan Maravić smatra da je odluka o prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije izbalansirana kako nijedna strana ne bi bila u prednosti.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Maravić smatra da je dodatna kazna srpskom timu u vidu oduzimanja tri boda posledica prethodnih incidenata (Đenova, Kruševac, klubovi...).

"UEFA nam je ovom kaznom stavila do znanja da ne može više da toleriše nikakve incidente, što je kulminiralo oštrom kaznom", izjavio je Maravić Tanjugu.

Prema njegovim rečima, u UEFA sigurno smatraju da je odluka pravedna. 

"Oni smatraju da je ovo pravedna odluka, iako smo mi nezadovoljni oduzimanjem tri boda. UEFA tom odlukom želi da izbalansira situaciju u grupi i postavi stvari tako da nijedna strana ne bude u podređenom položaju", rekao je Maravić. 

Maravić ne očekuje da će UEFA promeniti svoju odluku zbog najavljene žalbe Albanije, ili eventualne od Srbije. 

"UEFA malo daje, malo oduzima, ali je odluka sportske prirode i niko nije dobio prednost. Albanci će reći da su oštećeni, ali praksa u UEFA je da žalbe teško prolaze i mogu samo dodatno da otežaju slučaj. Mislim Albanci imaju minimalne šanse, pošto UEFA skoro nikada ne menja odluke", zaključio jeMaravić

UEFA je meč Srbija – Albanija registrovala 3:0 u korist "Orlova" ali je našoj reprezentaciji i oduzela tri boda uz dva meča bez publike, dok su oba saveza kažnjena sa po 100.000 €. 

FSS će u 13 imati sastanak na kojem će odlučiti da li će se žaliti na kaznu, a potpredsednik FSS Goran Milanović je istakao nezadovoljstvo odlukom. 

Nije zadovoljan ni selektor Albanije Đani de Bjasi, kao ni FS Albanije koji je najavio žalbu na odluku UEFA.