PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

LŠ, UŽIVO: Arsenal povisio na 2:0, Atletiko i dalje vodi 1:0

Objavljeno: 17.03.2015 21:44Izvor: Telegraf.rs

Utakmice u Madridu i Monte Karlu igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Na programu su revanš mečevi osmine finala Lige šampiona u Madridu i Monte Karlu, gde će ozbiljne zadatke imati fudbaleri Arsenala, odnosno madridskog Atletika.

Iako su favorizovani bili već u prvim utakmicama, dve ekipe će morati da nadoknade prednost Monaka, odnosno Bajera iz Leverkuzena.

Francuski tim slavio je na “Emirejtsu” sa 3:1, dok Atletiko po prikazanoj igri u Leverkuzenu može da bude zadovoljan što je izgubio minimalnim rezultatom.

Monako – Arsenal (prvi meč 3:1)

Menadžer “tobdžija” Arsen Venger, koji je vodio Monako od 1987. do 1994. godine, najavio da je njegova ekipa spremna za podvig posle četiri uzastopne pobede u Premijer ligi i FA kupu.

S druge strane, fudbaleri Monaka se nadaju da će sačuvati prednost i izboriti prvo učesće u četvrtfinalu još od 2004. godine, kada su poraženi u finalu od Porta.

MONAKO: Subašić, Fabinjo, Abdenur, Valas, Kurzava, Kondogbija, Toulalan, Martial, Mutinjo, Dira, Berbatov

ARSENAL: Ospina, Belerin, Mertesaker, Košćelni, Monreal, Kokelan, Kazorla, Velbek, Ozil, Sančez, Žiru

Atletiko Madrid – Bajer Leverkuzen (prvi meč 0:1)

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Vicešampion Evrope i prvak Španije Atletiko Madrid pokušaće protiv Bajera da se iskupi za slabije rezultate u poslednje vreme u Primeri, koji su ga udaljili od titule.

Opravdanje za lošije partije mogle bi da budu česte povrede napadača Marija Mandžukića, Antoana Grizmana i Fernanda Toresa.

Portugalski vezista Tijago neće igrati zbog crvenog kartona na Baj areni, ali očekuje da će se njegov tim naći među najboljih osam ekipa u Evropi. Bajer sa druge strane nije primio gol u poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, što ekipi pruža dodatni optimizam.

ATLETIKO MADRID: Moja, Huanfran, Himenez, Miranda, Hesus Gamez, Mario Suarez, Koke, Kani, Arda Turan, Grizman, Mandžukić

BAJER LEVERKUZEN: Leno, Spahić, Hilbert, Vendel, Toprak, Bender, Čalhanoglu, Kastro, Belarabi, Son, Drmić

TOK MEČEVA

Monte Karlo: Žiru i Velbek su se razigrali posle gola, Ospini prave velike problene.

GOL U MONTE KARLU! Poveo je Arsenal u 36. minutu zahvaljujući Žiruu, kom je ovo bio sedmi pogodak na poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima. Asistirao je Velbek.

GOL U MADRIDU! Mario Suarez donosi prednost Atletiku u 27. minutu! Šutirao je sa distance, a njegova lopta je zakačila Omera Topraka i završila u mreži.

Monte Karlo: Košćelni pogađa prečku gola domaćih u 24. ,minutu, a sudije pokazuju da se Arsenalov fudbaler našao u ofsajdu.

Nakon 20 minuta igre, ni na jednom od dva meča u toku nije viđen šut ka golu.

Monte Karlo: Arsenal prvi stiže do šanse u 14. minutu – Žiru je pokušao glavom da iskoristi centaršut, ali lopta je završila iznad prečke.

Podatak: Arsenal je ostvario više trijumfa u Ligi šampiona (75), od sva tri tima koja igraju večeras – zajedno: Monako ima 24 pobede, Bajer 31 i Atletiko 20.

Podatak: Fudbaler Atletika Koke ima najviše asistencija u LŠ još od starta prošle sezone – ukupo šest.