PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

LŠ: Gol Ivanovića za remi Čelsija u Parizu, velika NULA u Ukrajini

Objavljeno: 18.02.2015 00:14Izvor: Telegraf.rs

Srpski reprezentativca iskoristio jedinu šansu Plavaca i postigao gol za 1:1 protiv PSŽ * Šahtjor i Bajern odigrali bez golova, uz crveni karton Ćabija Alonsa




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Fudbaleri Čelsija ni u petom meču Lige šampiona na tlu Francuske nisu uspeli da pobede, ali su uspeli da ostanu neporaženi zahvaljujući kapitenu Srbije Branislavu Ivanoviću koji je najzaslužniji što Plavci u London nose i više nego aktivan rezultat – 1:1 (0:1).

Srbin je u 36. minutu krunisao fenomenalnu akciju defanzivaca Čelsija koju je započeo Teri, nastavio Kejhil asistencijom petom, a Ivanović sa pet metara sproveo loptu u mrežu. Bio je to prvi gol Ivanovića u LŠ ove sezone, a ukupno sedmi od 2009. godine, što ga čini najboljim golgeterom među defanzivcima.

Međutim, gol koji nije Plavcima doneo pobedu najviše zahvaljujući Edinsonu Kavaniju i njegovom šestom pogotku u LŠ. Slićčna situacija kao i kod Banetovog gola, jer je i Urugvajac sa pet metara šutirao glavom u mrežu. Ipak, mora se odati priznanje i asistentu Matuidiju.

Mora se priznati da je PSŽ bio bolji rival tokom 90 minuta meča na Parku Prinčeva. Pored gola, Kavani je imao još dve dobre prilike koje je opstruisao golman Kurtoa, a šansu za gol imali su i Ibrahimović i Laveci u drugom poluvremenu. Poslednja je bila u nadoknadi vre,mena kada je Kurtoa izrastao u junaka spasivši gol nakon šuta Zlatana sa pet metara.

 

 

 

Utakmica u Parizu bila je veliki magnet za sve fudbalske sladokusce, a na tribinama su se našla imena poput Mišela Platinija, Dragana Stojkovića Piksija, Dejvida Bekama i Aleksa Fergusona koji je na Murinjov poziv stigao u glavni grad Francuske.

Pa da li je David Luiz toliko bezobrazan?! (VIDEO)

Autobus sa fudbalerima Čelsija se zakucao i zaglavio u tunelu! (FOTO)

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

Dok je u Parizu bilo golova, s druge strane, u Ukrajini mreže su mirovale. Šahtjor i Bajern su odigrali bez golova, a jedinu pravu priliku imao je ”srpski zet” Bastijan Švajnštajger koji je u drugom minutu, neometan, sa 12 metara volejom šutirao pored gola.

Jedino vredno pomena sa ovog meča koji je igran u Lavovu jeste crveni karton Ćabija Alonsa i to na svom 100. meču u Ligi šampiona. Igrao se 65. minut.

Zanimljivo, grad u kom su se sastala ova dva tima bliži je nemačko msastavu nego šampionu Ukrajine, koji zbog rata ne može da igra u Donjecku.

Rezultati 1/8:

PSŽ – Čelsi 1:1
(Kavani 55 – Ivanović 36)

Šahtjor – Bajern Minhen 0:0