PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Kolumbijski klub posle tragedije uradio ono što je Zvezda pre 58 godina!

Objavljeno: 29.11.2016 17:03Izvor: Telegraf.rs

Kolumbijski klub poslao je jasnu poruku čelnicima takmičenja




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Kolumbijski fudbalski klub Atletiko Nasional zatražio je od Južnoameričke konfederacije (CONMEBOL) da titulu Sudamerikana dodeli Čapekoenseu, posle tragedije i pada aviona na putu na prvu utakmici finala.

Kako prenose lokalni mediji, predstavnici Atletiko Nasionala na današnjem sastanku sa ljudima iz CONMEBOL-a zatražili su da se pehar takmičenja uruči brazilskom klubu, a Kolumbijcima dodeli mesto u Kupu Libertadores naredne godine.

Isto ovo uradila je Crvena zvezda 1958. godine posle nesreće fudbalera Mančester Junajteda koji se iz Beograda vraćao u Britaniju i na aerodromu u Minhenu pao.

Gest vredan divljenja uputilo je i rukovodstvo Crvene zvezde, koje je listu Lekip, koji je bio organizator takmičenja, poslao predlog da se klub iz Mančestera proglasi počasnim šampionom Evrope i sveta za tu sezonu.

Inače u minhenskoj avionskoj nesreći 1958. godine je nastradalo 23 ljudi. Poginuli su kapiten Mančestera Rodžer Birn, zatim Lijam VilanDejvid PegMark DžonsEdi KolmanTomi Tejlor i Džef Bent.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Podsetimo, avion sa brazilskom ekspedicijom srušio se na putu ka Medeljinu, šest od 81 putnika je preživelo, a postoji mogućnost da ih ima još jer je potraga u toku.