PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Kapiten Partizana Saša Ilić o ubijenom navijaču Zvezde!

Objavljeno: 11.12.2014 23:33Izvor: Telegraf.rs

Ilić je dobro upoznat sa fanatizmom navijača u Turskoj, pa smo ga pitali za komentar ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, kojeg su usmrtile upravo pristalice Galatasaraja




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Fudbaleri Partizana posle jesenjeg dela sezone imaju šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, ostvarili su plasman u polufinale Kupa Srbije, a nastupali su i u Ligi Evrope.

Kapiten crno-belih Saša Ilić u razgovoru za Telegraf, tokom brifinga sa medijima na splavu Amsterdam zadovoljan je ostvarenim u prethodnom periodu.

- Što se tiče domaćih okvira, zadovoljan sam. Ispunili smo cilj. Ostvarili smo polufinale Kupa, bežimo Crvenoj zvezdi šest bodova. Što se tiče Evrope ne mogu da ne budem nezadovoljan. Ono primarno smo uspeli, a to je da se plasiramo u neko od evropskih takmičenja. Svi žalimo za Ligom šampiona ili makar četvrtim kolom kvalifikacija – rekao je Ilić i dodao:

- Sa druge strane igrali smo Ligu Evrope. Žalim što nismo uzeli neki bod više. U nekim utakmicama nismo imali sreće, u nekim sigurno ni dovoljno znanja.

Ilić smatra da su dve pobede protiv najvećih konkurenata za titulu najbitnije u prvo delu sezone.

- Sigurno su najbitniji mečevi, što se tiče našeg prvenstva, sa Zvezdom i Vojvodinom. Mi smo te mečeve dobili, ali sa druge strane smo gubili bodove od nekih ekipa, od kojih ne mogu da kažem da nismo trebali, nego su oni smatrani totalnim autsajderima u odnosu na nas- rekao je Ilić.

Foto Marko Todorović

Foto Marko Todorović

S obzirom da su već počela nagađanja ko bi ove zime mogao da napusti Humsku, pitali smo Ilića koga bi on želeo da vidi u crno-belom dresu?

- Voleo bih u Partizan dođe 50 igrača, koji mogu da donesu kvalitet, da Partizan igra još bolje, beleži bolje rezultate u Evropi. Međutim, živimo u vreme kada je takva situacija u zemlji da je to skoro nemoguće i da smo bliži tome da neko ode iz Partizana, nego da neko dođe. Valjda će se i to jednog dana promeniti – rekao je legendarni fudbaler crno-belih, čijeg naslednika Grobari traže u omladinskoj školi, koja svake godine iznedri po nekog “bisera”.

Foto: partizan.rs

Foto: partizan.rs

- Partizan je živeo i živeće od omladinske škole. Gotovo svi nosioci Partizanove igre su prošli školu kluba. Ja sam svoj prvi meč u Partizanu odigrao sa onoliko godina, koliko ada ima Džigi, a još sam bio u omladincima kada su Dača Pantić, Andrija Živković, Bogosavac, Miladin i ostali klinci debitovali. Svi oni imaju bar po 15, 20 i više utakmica u prvom timu, izuzetno su mladi, treba im vremena. Želeo bih samo da se promeni situacija da Partizan ne mora da ih prodaje, da bi preživeo – rekao je Ilić.

Foto: partizan.rs

Foto: partizan.rs

Kapiten crno-belih je najuspešnije nastupe kao internacionalac imao u dresu Galatasaraja, za koji je nastupao od 2005. do 2007. godine i na 59 mečeva uspeo je da postigne 22 gola.

Ilić je dobro upoznat sa fanatizmom navijača u Turskoj, pa smo ga pitali za komentarubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića, kojeg su usmrtile upravo pristalice Galatasaraja.

Foto: Facebook/Ultras World

Foto: Facebook/Ultras World

- Užasavam se samo cinjenicom da se tako nešto desilo pred neku košarkašku utakmicu. Volim i ratoborne i glasne navijače, koji daju podršku na tribinama, ali bez nasilja ili ne daj bože ovakvih stvari, koje su se desile. Osuđujem to što je uradio taj navijač Galatasaraaj, osudio bih i da nešto slično, ne daj bože, uradi neki navijač Partizana. Ne smeju takve stvari da se ponove. Sport treba da bude mesto za uživanje i lepo navijanje – zaključio je Ilić.