PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Genijalan potez Grofa Božovića koji je iznenadio Marakanu i podigao Zvezdu!

Objavljeno: 25.10.2015 12:41Izvor: Telegraf.rs

Mnogi su se našli u čudu kada je Crnogorac ubacio štopera umesto ofanzivnog veziste, ali je Grof uvođenjem Lukovića dobio utakmicu




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Trenerske kvalitete Miodraga Grofa Božovića niko nije osporavao ni u momentu kada je dolazio u Crvenu zvezdu, kao i kada je na jednom Upravnom odboru ponudio ostavku zbog loših igara crveno-belih.

Iako je on sam povremeno smatrao da je na udaru javnosti, broj godina provedenih u Rusiji bio je jasan pokazatelj da nečemu vredi. A o kakvom se stručnjaku radi pokazao je na meču protiv Borca iz Čačka.

Jednom izmenom zaustavio je mučenje Zvezde i rešio utakmicu. I to kakvom izmenom – ubacio je štopera umesto ofanzivnog veziste.

Kada je većina navijača prizivala Luku Jovića na poluvremenu. Grof je ubacio Aleksandra Lukovića umesto hitronogog Srđana Plavšića. Za mnoge iznenađenje…

Plavšića sam zamenio jer Borac ima mnogo snažnu ekipu. Razmišljao sam da sa Grujićem iza špica možemo da dođemo do njegovog udarca – rekao je Božović posle meča.

 

Foto: Marko Todorović

Upravo je posle Grujićevog udarca lopta završila u golu Čačana. Jak šut, lopta je zakačila Jablana i promenila pravac.

Međutim, nije samo to Grof dobio na terenu. Luković je zagospodario u defanzivi (Jovanović prebačen u vezni red) i uneo je ono što je Zvezdi u tom momentu nedostajalo – mirno iznošenje lopte iz svoje odbrambene zone. Kalibar igrača kakav je Luković to je sigurno u stanju da uradi.

Zaboga, zbog toga je između ostalog i doveden proslog leta. I aktuelni trener Borca, a doskorašnji Zvezdin, Nenad Lalatović, priznao je u neformalnom razgovoru sa novinarom Telegrafa da ga je tadašnja povreda Lukovića pogodila pre svega zbog pomenute mirnoće prilikom “iznošenja” lopte.

Grof je znao čime raspolaže i svoje džokere pretvorio je u stihove. Kada kažemo džokere tu mislimo i na uvođenje Predraga Sikimića koji mu se odužio golom.