PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

Fudbalska mafija je odvela Markovića u Benfiku, umesto u Čelsi!

Objavljeno: 26.01.2015 12:27Izvor: Telegraf.rs

Ovo su tvrdnje neimenovanog ruskog menadžera, koji je za "Eurosport" ispričao da je učestvovao u pregovorima između crno-belih i "plavaca" o Lazarovom transferu i ispričao kako se cela priča na kraju izjalovila




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Lazar Marković je u vreme dok je nosio dres Partizana bio već viđen kao novi fudbaler Čelsija, jer su takve informacije dolazile u javnost, a čak se i pominjalo da su mu “plavci” platili lečenje u Londonu i da je dosta vremena u tom periodu proveo na “Stamford bridžu”, ali je onda došlo do preokreta i on je završio u Benfiki, a kasnije u Liverpulu.

Ljubitelji fudbala u Srbiji su bili poprilično iznenađeni kada je transfer reprezentativca Srbije otišao u potpuno drugom pravcu i on je umesto na Britanskom ostrvu, završio na Pirinejskom poluostrvu. Ipak, čini se da se pozadina čitavog tog transfera rasvetljuje poslednjih dana i to pojavljivanjem intervjua jednog ruskog menadžera.

Kako prenosi “Alo”, a pozivajući se na ruski “Eurosport” u kome se pojavio razgovor sa neimenovanim menadžerom iz Rusije koji je do detalja objasnio kako je to Marković umesto u Čelsiju završio u Benfiki, u čitavu priču se uplela, prema njegovim rečima, srpska fudbalska mafija koja je odvela talentovano krilo u Lisabon.

– Radio sam na Lazarovom transferu kada je imao 16 godina. Sreo sam se sa njim i njegovim ocem u Beogradu. Čelsi je tada bio spremio devet miliona evra za njega, a ako bi došlo do transfera onda bi ga poslali prvo na kaljenje u Vitese. Ali u Srbiji postoji ozbiljna fudbalska mafija koja radi sa fudbalerima – započeo je svoju priču ovaj Rus, koji je inače bivši reprezentativac SSSR.

Foto: AP/Tanjug

Foto: AP/Tanjug

– Sedište tih ljudi se nalazi u Berlinu i policija sada traga za njima. Nisam zapamtio ime tog agenta, ali ga ima zapisanog u notesu. Sa njim sam obavio jedan razgovor i, ukratko, transfer nije ostvaren – rekao je ruski menadžer koji je pojasnio i kako je Partizan pravio dogovore sa tim agentom i pomenuo i tadašnjeg predsednika crno-belih Dragana Đurića.

– Kako oni prodaju fudbalere? Dogovore se da mlade igrače od 15-17 godina dovedu u omladinsku školu, a zatim ih preprodaju u inostranstvo. Njima nije važno da li su u pitanju dobri ili loši igrači, bitno je da su njihovi agenti povezani sa predsednikom. Svi novi fudbaleri koji dođu u klub potpisuju ugovor i sa tim menadžerom, a ta kompanija je bliska Benfiki, gde su na kraju i prodali Markovića – ispričao je sagovornik “Eurosporta”.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Menadžer iz Rusije nije otkrio ime tog menadžera koji posreduje u prodaji igrača, ali neke stvari nedvosmisleno ukazuju da bi to mogao biti Falji Ramadani koji se poslednjih godine često provlači kroz srpske medije, kao glavna poluga u transfrima talentovanih srpskih fudbalera, a koji se i hvalio da je one odveo Markovića prvo u Benfiku, a onda u Liverpul.

Još jedna koncidencija jeste i da je zvanična adresa njegove kompanije “Lijan sports” u Berlinu, baš kao što je Rus ispričao.