PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

EMOTIVNA ISPOVEST FUDBALERA KOJI ČEKA NA TRANSPLATACIJU: SVET MI SE SRUŠIO KADA SAM ČUO DA SAM TEŠKO BOLESTAN!

Objavljeno: 06.06.2017 19:00Izvor: 24sata.rs

Nikola Pokrivač nije dobro. Bivši igrač Varteksa, Dinama, Monaca, Red Bull Salzburga, Intera, Rijeke, Šahtar Karagandija i Slaven Belupa poslednje tri godine živi pravu dramu u najvažnijoj, životnoj utakmici.




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

U avgustu 2015. godine obolio je od klasičnog Hodgkinova limfoma, nakon čega je prošao brojne hemoterapije, pa je u dresu Slaven Belupa pokušao da se vrati fudbalu.

Ova priča ipak nije sretno završila. Pokrivaču se u avgustu 2016. godine vratila teška bolest, nakon čega je opet morao na hemoterapije, pa i autolognu transplantaciju matičnih ćelija, kad je sam sebi donirao ćelije.

PRINT SCREEN / YOUTUBE

Hrvatski fudbaler je u januaru 2017. godine još jednom vratio u Slaven Belupo, no u maju je saznao zastrašujuću vest - tešk bolest se još jednom vratila...

- Nešto me mučilo i otišao sam kod doktora. Kad su mi rekli dijagnozu, svet mi se srušio. Za bolest sam saznao slučajno jer sam nekoliko dana pre toga prošao doktoru pregled u Maccabiju, koji nije pokazao ništa - rekao je Pokrivač i nastavio:

- Moja prva reakcija bila je: ‘Što je sad ovo?’. Praktički nikad nisam imao ni povredu, a sad moram da se bori za život!

Životna drama bivšeg reprezentativca Hrvatske tako se nastavlja, Pokrivač je opet u fazi dobijanja hemoterapije te mu je sad potrebna još jedna transplantacija. I to transplantacija matičnih ćelija od davaoca, kojeg, nažalost, nije uspio pronaći u krugu svoje porodice, koja se, naravno, testirala prva.