PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

EKSKLUZIVNO DRAGAN DŽAJIĆ: Biće Zvezda opet prvak sveta!

Objavljeno: 04.03.2017 14:48Izvor: Kurir

Evropska i svetska titula fudbalskog kluba je nešto čime se ponose svi zvezdaši. To je naša lična karta! Time smo ušli u istoriju besmrtnih i velikih klubova Evrope i sveta




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Dragan Džajić - simbol Crvene zvezde! Čovek koji je svojim delima u fudbalskoj i funkcionerskoj karijeri obeležio nekoliko epoha prisetio se dana kad je počinjao i uporedio ih s današnjicom, a sve povodom 72. rođendana najtrofejnijeg sportskog društva u Srbiji.

Džajić je sa crveno-belima kao fudbaler bio višestruki osvajač prvenstava i kupova Jugoslavije, dok je kao čelnik kluba 1991. godine ispisao najsvetlije stranice istorije crveno-belih, kad je fudbalski klub postao prvak Evrope i sveta.
- Crvenu zvezdu su stvarale generacije sportista i sportistkinja u raznim sekcijama. Čuvali smo njen imidž ostvarivanjem dobrih rezultata, i ona će živeti još dugo, dugo, bez obzira na sve poteškoće kroz koje prolazi proteklih decenija. Baš zbog uspeha i vrhunskih rezultata, naš narod se identifikovao sa Crvenom zvezdom, i zato s ponosom uvek treba da kažemo da imamo najviše navijača. Zvezda ima i veliku vrednost u Evropi i svetu. To znam iz ličnog iskustva, jer sam igrao fudbal širom planete - jasan je Džaja.

Najveći uspeh SD Crvena zvezda jeste uspeh fudbalskog kluba 1991. godine, kad je u Bariju osvojena titula najboljeg kluba u Evropi, a onda i u Tokiju, kad su se crveno-beli popeli na krov sveta.

- Evropska i svetska titula fudbalskog kluba je nešto čime se ponose svi zvezdaši. To je naša lična karta! Time smo ušli u istoriju besmrtnih i velikih klubova Evrope i sveta. O tome treba da govorimo i time treba da se ponosimo. To niko ne sme i ne može da nam oduzme. Znam da mladi i generacije koje dolaze sa ushićenjem i setom pričaju o Bariju i Tokiju. Smatram da tako nešto možemo da ponovimo. Samo treba da stremimo uspehu, da budemo vredni i radni, da imamo cilj kojem težimo. I zato poručujem svim zvezdašima da će doći vreme kada ćemo opet biti na krovu Evrope i sveta - zaključio je Dragan Džajić.

Kumovi
ZVEZDA CRVENA!

Ideja o osnivanju Crvene zvezde pojavila se još u februaru 1945. godine. Imenu kluba kumovali su Slobodan Ćosić i Zoran Žujović. Bilo je predloga da se društvo nazove Mladost, Udarni, Torpedo, Dinamo, Lokomotiva...

Onda je Ćosić rekao:
- Da naše društvo nazovemo Zvezda!

Žujović je potom spontano dodao:
- Odlično! Samo kad je Zvezda, neka bude crvena!

MOŽDA NISTE ZNALI

U SD Crvena zvezda rade 32 kluba

fudbalski, košarkaški, rukometni, odbojkaški i vaterpolo imaju odvojene ženske sekcije

zaključno sa 1. januarom 2017. SD Crvena zvezda osvojilo je ukupno 638 ekipnih trofeja u seniorskoj konkurenciji

od toga 428 titula prvaka država, 193 nacionalna kupa, 3 titule prvaka sveta, 8 evropskih trofeja, 6 trofeja evropskih regija