PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

BIVŠI ČLAN UO PARTIZANA: Dao sam sudiji 10.000 evra da namesti derbi

Objavljeno: 25.01.2016 14:53Izvor: Kurir

Bivši član Upravnog odbora FK Partizan Bojan Radovanović priznao je u Tužilaštvu za organizovani kriminal da je podmićivao arbitre da sude za crno-bele, navodi dnevni list "Sport".




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Ovaj list tvrdi da je došao u posed transkripta razgovora tužioca Tužilaštva za organizovani kriminal i Radovanovića, koji je bio član UO Partizana od 2004. do 2009. godine.

"Ovaj kontroverzni biznismen za koga se vežu mnoge afere i protiv koga, navodno, postoji više od 40 krivičnih prijava, ali je i dalje na slobodi, 16. marta 2012. je u Tužilaštvu, pod imenom i prezimenom, priznao da je dva puta dao novac fudbalskim sudijama da nameste mečeve Partizana. Oba puta je dao po 10.000 evra. Bio je posrednik u još dva nameštanja kada je završio posao za nekadašnje čelnike aktuelnog šampiona Srbije Nenada Bjekovića i Žarka Zečevića", navodi dnevni list "Sport".

Ovaj list je preneo izjavu Radovanovića iz zapisnika u kome je naveo da je platio sudije i za večiti derbi sa Crvenom zvezdom. 

"Lično sam sa dvojicom sudija, po dva puta, dogovarao da sude u korist Partizana. I jednom i drugom sam dao po 10.000 evra iz svog džepa, a onda mi je Bjeković to refundirao iz crnog fonda. Drugi put sam isto to dogovorio. Ista suma, isto sve, a rečeno mi je da će ih neko drugi isplatiti. Bitno je bilo da dogovorim da oni sude u korist Partizana. Jedan od dva meča, koje sam platio bio je derbi Partizan - Crvena zvezda. Drugi meč sam platio kada je Partizan bio domaćin, ali nije igrao protiv Zvezde", ispričao je Radovanović. 

Na pitanje tužioca: "Da li je Uprava bila zadovoljna uloženim sredstvima iz crnog fonda, Radovanović je odgovorio:

"Kako da ne?! Nameštanje utakmica na dva načina: ili se sa klubovima, protivnicima, da puste Partizan, ili da se crno-beli zaštite preko sudija".

Sport je, između ostalog, naveo da su imena sudija koje je Radovanović pomenuo poznata redakciji ovog lista, ali da ih neće spominjati pošto je predmet još u fazi istrage.