PREUZMITE medio.rs ANDROID APLIKACIJU

BIO BIH KRIMINALAC ILI BOKSER! Mitrović o tome šta bi radio da nije fudbaler, "srpskom načinu", Partizanu...

Objavljeno: 29.10.2016 11:50Izvor: medio.rs

Otac mu je govorio da bi bio kriminalac ili kik bokser da nije fudbaler - otkrio je Aleksandar Mitrović, napadač Njukasla i repezentacije Srbije, u intervjuu za britanski Telegraf




Prodajete nešto? Postavite svoj oglas besplatno na www.OK.rs

Na pitanje šta bi bio da nije fudbaler, Mitrović je posle kratke pauze odgovorio:

Moja otac je govorio da ću biti kriminalac ili kik bokser. Ne znam šta bih radio da ne igram fudbal. Nešto gde bih morao da iskoristim taj adrenalin u meni.  Možda bih bio bokser, pun sam energije još od kada sam bio dete. Ja to sada vidim u mom sinu. Nije bilo lako mojim roditeljima. Majka mi je govorila da ću videti i sad stvarno vidim - kazao je Mitrović za Telegraf.Britanci ga opisuju kao fizički jakog ratobornog fudbalera, kao usijanu glava, koja mu je već donela "ugled" pošto je zaradio dva crvena i devet žutih kartina na 43 utakmice od kada igra u Engleskoj.

- Ipak, Srbin nije kao što se čini. Kada priča glas mu je nežan. On je pristojan, sramežljiv, izbegava kontakt očima, koje ne zrače agresijom, nego nestašlukom. Mitrovića vodi surova strast na terenu, emocija. Njegova nepredvidljivost i golovi učinili su ga popularnim kod navijača - opisuje autor teksta Mitrovića.

Crno-bela boja uvek je bila u srcu Aleksandra Mitrovića. Nije samo veliki navijač Partizana, nego je još kao klinac navijao za Njukasl.

Srećan sam u Njukaslu. Navijam za njega još od dečačkih dana. Ceo život navijam za Njukasl, imao sam dva dresa kao klinac. Bilo je interesantno, jer su svi navijali za Mančester junajted ili Barselonu osim mene. Njukasl je igrao protiv Partizana kada sam bio mlađi u Ligi šampiona. Tada sam osetio veliku strast između igrača i navijača. Mogli ste to osetiti na TV-u, vidiš da je nešto drugačije. Čak su se i veliki klubovi toga plašili. Ja sam navijač Partizan koji je takođe crno-beli. Zaljubio sam se u Njukasl. Ovde sam kao kod kuće. Ovo je moj klub, moj tim. On je za mene poput Partizana. Nadam se da ću biti ovde narednih 10 ili 15 godina - objasnio je Mitrović ostrvljanima strast koju oseća prema "svrakama".

Reuters
 

Što se njega tiče može u Njukaslu da ostane do kraja karijere. Tačnije, to i priželjkuje.

- U Njukaslu ću provesti karijeru. Nema problema. Dokle god me žele ja ću biti ovde. Srećan sam, kao i moja porodica i moj sin Luka koji odrasta ovde.

Objasnio je napadač Njukasla da je u njegovom i srpskom mentalitetu da se bori, da uvek želi da pobedi. 

Najbolja stvar u ovom klubu je što ne moraš da pobediš svaku utakmicu da bi te navijači voleli. Ali moraš da daš sve od sebe, da se boriš do kraja. To je srpski način, tako pristupamo stvarima, posebno u sportu. Srbija je mala zemlja i ako nešto želimo mi ćemo se za to i boriti. To je do naše istorije i našeg mentaliteta. Mali smo, ali snažni. Mislim da navijači Njukasla to poštuju.

Objašnjava Mitrović zašto nije isti čovek na terenu ili van njega, ali da se ne razlikuje od drugih.

 - Možda nisam normalan na terenu, ali ja sam porodičan čovek. Radim normalne stvari kao i svi. Ali, na terenu se nešto promeni. Čak i kada sam igrao igricu sa bratom bio sam ljut kada izgubim, želeo sam da ga uradim nogom. Takav sam, kada igram želim da pobedim. Postoji nešto u meni, dajem sve za pobedu - priznao je Mitrović. 

INFORMER.RS